«Буревісник-ШВСМ» та «Юракадемія» до сенсацій не дотягнули, а у Вінниці валідол цілком міг стати дефіцитом.

У перших матчах серії плей-офф де-факто слабкіші кинули сильнішим гідний виклик, але й тільки. Натомість протистояння «Серце Поділля» - ВК «МХП-Вінниця» вп’яте у сезоні виявилося не для слабконервових…

«БУРЕВІСНИК-ШВСМ» – «БАРКОМ-КАЖАНИ» – 0:3

(21:25, 23:25, 21:25)

«Буревісник-ШВСМ»: Копич, Сухінін, Шаповал, Дикун, Білик, Дем’янський; А.Жуков (л), Старченко (л), Камінський, Каліберда, Прищепа, Борисенко (к), Лук’янець. Тренер – Роман НОСКО.

«Барком-Кажани»: Паласюк, Діденко (к), Кісілюк, Семенюк, Тевкун, Б.Жуков; Брова (л), Бокшан. Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.

Судді: Паєвський, Хвас.

Тривалість матчу: 76 хв. (25+27+24).

Кращі гравці (за версією ФВУ): А.Жуков – Діденко.

24 березня. Чернігів. СК ЧНПУ. 157 глядачів. 

Як ми і передбачали, чернігівчани зуміли добре настроїтися і таки склали грізному супернику гідну конкуренцію. Проте спромогтися вибити одного з головних претендентів на чемпіонський титул уже на стадії чвертьфіналу потребує значно більших сил та вміння.

Протягом усього поєдинку львів’яни дозволяли опонентам знаходитися в стані стриманого оптимізму, проте у кульмінаційні моменти кожної партії діяли безпомилково. Все ж, клас є клас…

«ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ» – «НОВАТОР» – 0:3

(24:26, 14:25, 18:25)

«Юракадемія»: Лойтаренко, Русін, Андріюк, Рогожин, Шаповал (к), Єфименко; Канаєв (л), Анохін (л), Тюрін, Рябов, Д.Романцов, Столбунов, Карімов. Тренер – Володимир РОМАНЦОВ.

«Новатор»: Перепадя, Середа, Вієцький, Николайчук, Тупчій, Павлюк; Кисіль (л), Терещук (л), Титаренко (к), Куранов, Турик. Тренер – Роман КОВАЛЬЧУК.

Судді: Самодай, Босенко.

Тривалість матчу: 73 хв. (28+22+23).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Шаповал – Тупчій.

24 березня. Харків. СК НЮУ. 678 глядачів. 

Як і в попередньому протистоянні, у цьому боротьба також вийшла цікавою. Правда, лише у стартовому сеті. Поки гості шукали варіанти для дієвого захисту проти потужних ударів Віктора Шаповала, той встиг принести своїй команді чимало очок і багато в чому посприяв тому, що справа дійшла до «більше-менше». Однак за рахунку 24:24 наставник «Новатора» Роман Ковальчук дуже вчасно задіяв тайм-аут, після якого його підопічні не тільки одразу ж взяли два переможних очка, але й стрімко розвинули успіх у наступній партії. Шоковані цим, харків’яни відверто «попливли», тож надалі хмельничани без особливих проблем довели справу до впевненого «сухарика».

«СЕРЦЕ-ПОДІЛЛЯ» - ВК «МХП-ВІННИЦЯ» – 3:2

(25:27, 25:21, 25:23, 23:25, 15:9)

«Серце Поділля»: Осадца, Слинчук, Міщук, Сидоренко (к), Ставнійчук, Мазенко; Дорош (л), Патратій (л), Матус, Наложний, Білан, Олійниченко, Вітковський. Тренер – Валерій КОПИЛОВ.

ВК «МХП-Вінниця»: Лизанець, Данилов, Горбенко (к), Передрій, Клепко, Щавінський; Остроумов (л), Краєвський (л), Скороход, Головень. Тренер – Васіф ТАЛИБОВ.

Судді: Ковальчук, Гулька.

Тривалість матчу: 118 хв. (27+26+25+24+16).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Осадца – Скороход.

24 березня. Вінниця. СК ВДПУ. 200 глядачів. 

Вінницьке «дербі» вже вп’яте у сезоні вийшло валідольним і завершилося традиційною «п’ятихаткою». Приблизно рівні за класом та ігровими можливостями суперники яскраво підтвердили це на майданчику, почергово видаючи вдалі серії дій і, тим самим, кардинально змінюючи розвиток протистояння. Зокрема, у першому сеті, коли табло висвітлювало - 14:7 на користь «Серця Поділля», вже мало хто сумнівався у його успіху. Тим більше, коли у кінцівку суперники зайшли за рахунку – 20:14. Однак дещо незрозумілий у цій ситуації тайм-аут від Валерія Копилова раптово обернувся для його підопічних вражаючим провалом і поразкою на «більше-менше». 

У наступній партії «гойдалки» завершилися вже на користь «сердечок», як, до речі, і в третій. Натомість, у четвертій, коли вже вони самі «горіли» - 16:21, їм раптово вдався вражаючий «камбек», який ледь не став вирішальним у всьому поєдинку. Та волейболісти «МХП-Вінниця» в останній момент викрутилися. А ось далі, певно, добряче роздратовані самі на себе, гравці «Серця Поділля» розпочали тай-брейк настільки потужно, що у суперників посипалися помилки…

Що ж, тут перший раунд виявився на користь команди Валерія Копилова. Проте чим завершиться повторний двобій 28 березня – можна лише здогадуватися…

Залишається нагадати, що КП ВК «Дніпро» та «Локомотив», за обопільної угоди, обидва матчі проведуть 26 і 27 березня у Харкові.

Розклад та трансляції матчів 1\4 фіналу чоловічої Суперліги України 2017\18. Плей-офф