Підопічні Васіфа Талибова зробили перший крок до стовідсоткового збереження прописки в елітному дивізіоні.

ПЕРШИЙ МАТЧ

ВК «МХП-Вінниця» - КП ВК «Дніпро» - 3:0

(25:23, 25:20, 25:13)

ВК «МХП-Вінниця»: Передрій, Данилов, Горбенко (к), Полуян, Клепко, Щавінський; Остроумов (л). Тренер  Васіф ТАЛИБОВ.

КП ВК «Дніпро»: Хомин, Лиходід, Нестеренко, Свириденко, Лубан, Маринченко; Петровський (л), Коновалов (к), Дейнега. Тренер – Віталій СТАДНІКОВ.

Судді: Скібіцький, Паєвський.

Тривалість матчу: 61 хв. (24+20+17).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Горбенко – Коновалов.

5 квітня. Вінниця. СК ВНПУ. 137 глядачів. 

Як ми вже повідомляли, дніпряни погодилися всі матчі провести у Вінниці. І це, на перший погляд, могло означати їхню передчасну капітуляцію у протистоянні з об’єктивно сильнішим суперником. Однак сценарій першої партії засвідчив зовсім інше: гості – гостями, але ж вилітати із Суперліги теж не хочеться! Тож підопічні Віталія Стаднікова одразу й спробували перевірити справжню налаштованність вінничан на серйозний двобій. А ті, схоже, відчайдушного опору з боку опонентів і справді не очікували.

Щоправда, вони швидко схаменулися, і незабаром їхня перевага сумнівів уже не викликала. Проте після того, як за рахунку 16:23 Віталій Стадніков узяв тайм-аут, картина боротьби несподівано змінилася. Дніпряни взялися відігравати очко за очком, і ледь не довели справу до тай-брейку. Та все ж останнє слово у сеті залишилося за гравцями «МХП-Вінниця».

А ось далі, хоч і поступово, проте невблаганно, вінничани почали нарощувати свою перевагу значно настирливіше. І це їм таки відгукнулося загальним успіхом.

Завтра команди знову зустрінуться на арені СК ВНПУ.