Завершилися літні канікули для волейболісток запорізької "Орбіти-ЗНУ".

Дівчата вийшли з відпустки та розпочали підготовку до нового сезону на базі спортивного комплексу ЗНУ. Як розповіла наставниця запорізької команди, Ірина Комісарова, у міжсезоння у складі «Орбіти» відбулися кадрові зміни – залишили клуб Олександра Кутнякова і Вікторія Лохманчук. Натомість перейшли до Запоріжжя гравці рівненської «Регіни» — зв’язуюча Олена Грицуняк та діагональна Юлія Димар.

- Це зовсім інша команда, зовсім інший рівень. Тренер сказав, що тут буде краще для мене, і я погодилась. Команда дружна, мені подобається, — розповіла Олена Грицуняк.

olena gritsunyak

- Тренувальний процес дуже цікавий, для нас він новий, у Рівному такого не було, відчувається різниця у всьому. Будемо працювати, аби виправдати очікування Володимира Бузаєва, який сюди нас запросив , — поділилася враженнями Юлія Димар.

Цього сезону тренерський штаб, який очолюють Володимир Бузаєв та Ірина Комісарова, ставить перед дівчатами амбітні завдання – обов’язкове потрапляння в першу трійку вітчизняної Суперліги, та хороший виступ у Кубу Виклику. Право представити Україну у цьому європейському турнірі «Орбіта-ЗНУ» здобула за підсумками минулого сезону.

- Настрій чудовий, і у нас, і у дівчат. Всі дуже чекають єврокубків тому, що для них це дуже важливо та престижно, вони хочуть себе показати, і подивитися як інші грають. Плануємо добре виступити на європейській арені, хоч для нас це й нове. Але будемо старатися, щоб показати хороший результат. Амбіції у нас є! – відзначила головний тренер «Орбіти-ЗНУ» Ірина Комісарова.

irina komissarova

Підготовчий період «Орбіта-ЗНУ» проведе у Запоріжжі, тренуватимуться у СК ЗНУ та на базі відпочинку ВИШу, що на острові Хортиця. Також планують набути ігрового досвіду в товариських матчах зі збірною України, яка проводитиме збори у Запоріжжі, напаредодні кваліфікаційних матчів до Євро.

Новий сезон Суперлізі «Орбіта» розпочне вже 13 вересня, домашнім матчем проти вінницького «Білозгару».

Календар жіночої Суперліги України 2018\19

olga lezhenkina i olena gritsunyak
Фото zasport.zp.ua