У напруженому протистоянні лідерів «кажани» виявилися більш вправнішими.

Нинішнього уїк-енду волейбольна спільнота нарешті дочекалася очних поєдинків команд, які небезпідставно вважаються головними фаворитами нинішнього сезону. І вони справді вийшли дуже насиченими безкомпромісною боротьбою та непередбачуваністю... 

«БАРКОМ-КАЖАНИ» – «СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ»

3:1 (34:32, 26:28, 25:17, 25:18)

3:0 (25:21, 25:14, 25:23)

Напередодні міжсобойчику суперники піднесли один одному сюрпризи. Львів’яни вирушили на серію матчів до Польщі, а вінничани тим часом уклали угоду із ліберо збірної України Денисом Фоміним, який тривалий час знаходився у пошуках нового клубу. Звичайно, «сердечки» не прогадали, оскільки Фомін одразу ж з’явився на майданчику та солідно допоміг партнерам вдало справлятися з потужними подачами і атаками «кажанів». Утім, головними дійовими особами, все ж, стали інші виконавці...

Перший матч узагалі перетворився на таку собі бомбардирську дуель Олега Шевченка та Володимира Сидоренка. «Зачохлити» їхні вбивчі «постріли» не вдавалося фактично до самого фінішу поєдинку. Зрештою, перший із них записав собі до активу 25 очок, а другий – 24. Під стать своїм головним «голеадорам» також постаралися відповідно Євген Кісілюк і Станіслав Лизанець – у них 18 і 16 очок. Саме їхня націленість стала запорукою «більше-менше» у двох стартових сетах з протилежним успіхом. Проте надалі у складі «Барком-Кажанів» віднайшлися й інші герої. Михайло Бібер (у підсумку записав собі до активу 16 пунктів) дуже вчасно відзначився серією влучань у третій партії, коли львів’яни, ведучи – 10:7, примудрилися опинитися в ролі наздоганячих – 11:14. Ну й, нарешті, справжнім «джокером» укотре виявився Юрій Семенюк. Його підсумкові 19 очок, 9 із яких він заробив на блоках(!), стали вирішальною «гирькою», що таки схилила шальки терезів на бік «кажанів».

Наступного дня перемога далася господарям майданчику трохи легше. Вінничанам вдавалося загострювати інтригу лише епізодично, бо в кульмінаційні моменти їм очевидно недоставало стабільної розважливості. Особливо в третій партії, коли вони наприкінці отримали реальну нагоду перевести боротьбу на «більше-менше». Але тайм-аут Угіса Крастіньша допоміг його підопічним віднайти правильне рішення на прийомі, а потім гарматний «постріл» Шевченка довершив справу. Таким чином, «Барком-Кажани» стали одноосібними лідерами чемпіонату.

Залишається додати, що кращими бомбардирами у цій зустрічі стали, відповідно, Михайло Бібер (16 очок) та Володимир Сидоренко (11 очок).