Протистояння у Вінниці однозначно буде центральним в усьому турі.

Після новорічної паузи та заключних матчів збірної України у кваліфікації ЧЄ-2019 змагання у чоловічій Суперлізі поновилися. І одразу ж анонсований тур дарує любителям волейболу напрочуд непередбачуване дійство: «Серце Поділля» - «Барком-Кажани»! Тим більше, днями склад вінничан поповнив досвідчений та дуже корисний виконанець.

«ШВСМ-СумДУ» - ВК «МХП-ВІННИЦЯ»

СК СумДУ (17 січня – початок о 18.00. 18 січня – початок о 12.00) 

Розпочнеться же тур у Сумах, де місцевий «ШВСМ-СумДУ» спробує підтвердити свій статус «грози авторитетів». Звичайно, господарям майданчику було б значно складніше розраховувати бодай на одне здобуте очко – дозаяви команда з Тростянця відомих майстрів: зв’язуючого збірної України Владислава Діденка і визнаного бомбардира Віктора Шаповала. Однак керівництво «МХП-Вінниця» досі не виконало всіх умов Регламенту чемпіонату Суперліги, тож дебют вищезазначеного дуету у новому колективі відкладається.

Втім, шансів у сумчан на успіх і без того небагато. Адже волейболісти з Тростянця впевнено утримують у турнірній таблиці другий рядок, розставатися з яким явно не збираються.

«СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ» - «БАРКОМ-КАЖАНИ»

СК ВНМУ (18 січня – початок о 19.30. 19 січня – початок о 13.00) 

А ось «Серце Поділля» із дозаявкою важливого виконавця не барилося. Досвідчений зв’язуючий Дмитро Сторожилов, котрий раніше пограв у складах харківського «Локомотива», іспанського «Теруеля», польського «Бєльско-Бяла» та «Павлодара» з Казахстану, повернувся до Батьківщини і має добряче допомогти вінничанам. Адже їхній основний зв’язуючий Віталій Осадца зазнав прикрої травми ще у 2-му турі чемпіонату та вибув на невизначений термін. 

Поява Сторожилова (до речі, нещодавнього капітана збірної України) у «Серці Поділля» в протистоянні з одноосібним лідером Суперліги може зіграти велику роль. Додавши сюди ще й гучну підтримку власних уболівальників можна націлитися дати лідеру дуже серйозний бій.

«НОВАТОР» - «ФАВОРИТ»

ФОК «Новатор» (18 січня – початок о 18.00. 19 січня – початок об 11.30) 

Протягом двох останніх тижнів «Новатор» втратив одразу трьох ключових виконавців. Досвідченіший 43-річний ліберо Сергій Кісіль став гравцем харківської «Юракадемії», тепер уже екс-капітан хмельничан Богдан Татаренко поповнив склад кіпрського «Олімпіас Френару», а цікавий догравальник Кирило Клочко віднині захищатиме кольори клубу «Єдінство Бемакс» із Чорногорії. Утім, потенціалу інших гравців «Новатора» для успіху у протистоянні з «Фаворитом» цілком достатньо. Тим більше, вони прийматимуть суперника на домашній арені, де зазвичай, збирається аншлаг...

«БУРЕВІСНИК-ШВСМ» - «ЮРАКАДЕМІЯ»

СК ЧНПУ (18 січня – початок о 18.00. 19 січня – початок о 12.00) 

Протягом листопада-грудня минулого року «Юракадемія» набрала потужний хід і рішуче залишила зону аутсайдерів, дуже серйозно замахнувшись на місце у провідному квартеті. А для цього потрібні все нові й нові перемоги. Та чи готові харків’яни здобувати їх у Чернігові проти амбітних волеболістів «Буревісника-ШВСМ»? Незабаром дізнаємося!

ТРАНСЛЯЦІЇ МАТЧІВ