«Серце Поділля» на власному майданчику виявилося до діючого чемпіона максимально негостинним.

Звітний тур вийшов напрочуд цікавим. Мало того, що «Серце Поділля» та «Барком-Кажани» видали «зарубу» не для слабконервових із дещо несподіваним підсумком, так ще й в інших парах багато партій вигравалися лише на «більше-менше».

«СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ» - «БАРКОМ-КАЖАНИ»

3:2 (25:23, 13:25, 25:21, 21:25, 16:14)

3:0 (25:21, 27:25, 25:20)

Перший поєдинок у цій парі – це було щось! «Сердечки» в особі Дмитра Сторожилова отримали, нарешті, саме того виконавця, якого їм солідно не вистачало раніше. Досвідчений зв’язучий одразу ж добре вписався в ігрову модель своєї нової команди і добряче допоміг їй у запеклому протистоянні з діючим чемпіоном країни.

Здається, найбільше появі Сторожилова зраділи основні бомбардири вінничан Володимир Сидоренко та Андрій Горбенко, які сильно скучили за «передачами-цукерочками». Ось вони й «розійшлися» в атаках не на жарт, у підсумку здобувши, відповідно, 20 і 17 очок. Той же Сидоренко, до речі, суттєво вибив суперників із прийому, видавши за матч одразу 8 ейсів! Натомість у «кажанів» одразу 7 блоків записав на свій рахунок Юрій Семенюк, а роль головного забивали на себе справно взяв Юрій Томин, у послужному списку якого після зустрічі нарахувалося 25 очок. Його добре підтримали Олег Шевченко та Євген Кісілюк (по 15 очок). Тож суцільні «гойдалки» у запеклому протистоянні справедливо досягли стадії п’ятої партії. В ній вінничани спочатку вигравали – 7:4, далі – 11:7. Здавалося, все ясно. Проте львів’яни спромоглися додати, і «гарматні постріли» Шевченка таки відновили рівновагу – 14:14. Однак тут же гості припустилися двох поспіль фатальних помилок...

Ці ж самі помилки відіграли максимально негативну роль для «кажанів» і наступного дня. Зокрема, 16 подач в нікуди при 6 ейсах – це, погодьтеся, забагато. А ось господарі майданчику були тут куди більш раціональними – лише 9 неточних подач при 10 ейсах. Та й в інших компонентах гри технічного браку у волейболістів «Барком-Кажанів» виявилося більше.

Втім, коли в другій партії Горбенко і Сидоренко забезпечили «сердечкам» дуже комфортний відрив – 23:17, надалі цілу купу помилок видали вже вони самі та їхні партнери. Тож два ейси від Михайла Бібера, два вдалі блоки від Томина і Семенюка, а також дві вдалі атаки того ж Томина призвели до маленької сенсації на табло – 24:24! Але буквально за півтори хвилини неточний «постріл» знову ж таки Томина став для «кажанів» поразковим. І в третій партії «Серце Поділля» свого вже не втратило.

Таким чином, боротьба за лідируючі позиції в таблиці набула завидної інтриги!

«НОВАТОР» - «ФАВОРИТ»

3:0 (25:20, 25:15, 25:18)

3:2 (29:27, 25:23, 25:27, 27:29, 17:15)

Як ми вже розповідали, протягом двох останніх тижнів «Новатор» втратив одразу декількох ключових виконавців, тож нині у першому матчі наставник Роман Ковальчук задіяв фактично всіх лідерів вищолігового «Новатор-2-Прикордонника», залишивши в запасі досвідчених Андрія Перепадю і  Максима Турика, а також Артура Гандзія. І, що цікаво, необхідності виходити на майданчик у тих не виникло! Молоді хмельничани чудово впоралися самі, не залишивши опонентам жодних шансів.

Натомість коли наступного дня лідери «Новатор-2-Прикордонника» грали вже в Одесі в рамках туру у «вишці», де, до речі, перемогли місцеву «Політехнік-Одесу», то поява тріо вищезначених виконавців відобразилася на грі «Новатора» не кращим чином. Насамперед, у захисних діях (щоправда, тут окремі питання є і до ліберо, роль якого виконав... директор клубу Іван Терещук), оскільки в підсумку той же Перепадя записав на свій рахунок 28 очок. Тож «Фаворит» вчепився у свій шанс з неймовірною відчайдушністю і навіть отримав матчбол! Утім, саме тут Роман Ковальчук узяв тайм-аут, після чого «Новатор» виграв три розіграші поспіль...

«БУРЕВІСНИК-ШВСМ» - «ЮРАКАДЕМІЯ»

1:3 (26:24, 23:25, 21:25, 19:25)

2:3 (19:25, 25:21, 25:22, 15:25, 13:15)

За приблизно схожим сценарієм відбулося і це протистояння. У другому матчі харків’яни самі собі створили чималі проблеми (хоча, звісно, чернігівчани своєю самовідданістю в боротьбі за кожен м’яч задніх точно не пасли!), і справа дійшла до тай-брейку. Там «Буревісник-ШВСМ» вів перед – 6:3, 8:4, 10:5 і, нарешті, 12:6. Однак далі отримали чотири поспіль результативні блоки від Андрія Рогожина та Бориса Єфименка, а ще той же Єфименко двічі бахнув наче з гармати. І завершилося все черговою помилкою чернігівчан. «Юракадемія» дивом врятувалася...

«ШВСМ-СумДУ» - ВК «МХП-ВІННИЦЯ»

1:3 (20:25, 16:25, 25:21, 16:25)

0:3 (27:29, 19:25, 23:25)

Буквально в останній момент керівництво ВК «МХП-Вінниця» виконало всі формальні моменти стосовно дозаявки зв’язуючого збірної України Владислава Діденка і вправного бомбардира Віктора Шаповала. Тож обидва дебютували у складі нової команди і багато в чому допомогли їй здобути дві важливі перемоги.