У передостанньому турі «регулярки» одразу три протистояння мають величезне турнірне значення.

Завершилася тривала пауза, пов’язана з проведенням «Фіналу чотирьох» Кубка України. Однак відголосок того кубкового дійства, за іронією долі, отримав серйозне продовження в анонсованому турі. Адже на глядачів знову очікує дуель чи не найбільш принципових суперників у Суперлізі – ВК «МХП-Вінниця» та «Серця Поділля». І масла у вогонь підливає той факт, що у вищезгаданому «Фіналі чотирьох» «сердечки» здолали представників Тростянця у півфінальному поєдинку. Досить цікавими з турнірної точки зору мають стати двобої ще у двох парах.

ВК «МХП-ВІННИЦЯ» -  «СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ»

СК ВДПУ (1 березня – початок о 17.30. 2 березня – початок об 14.00) 

Перемога підопічних Валерія Копилова в 1/2 Кубка України ниби як свідчить нині на їхню користь. Тим більше, анонсовані матчі, через певні причини, відбудуться у вінницькому СК ВДПУ – нинішній домашній арені «сердечок». Але саме та кубкова поразка і той факт, що на сьогодні ВК «МХП-Вінниця» відстає від непримиримого опонента лише на одну перемогу, здається, мають спонукати підопічних Васіфа Талибова спробувати будь-що взяти подвійний реванш. Тільки в цьому випадку ВК «МХП-Вінниця» поверне собі поточну другу позицію в таблиці, на якій ця команда, ймовірніше, залишиться до кінця «регулярки». Отже, обом є що втрачати і є за що укотре викластися на майданчику по-максимуму.

«ЮРАКАДЕМІЯ» - «НОВАТОР»

СК НЮУ (1 березня – початок о 16.00. 2 березня – початок о 12.00) 

Особливий підтекст має і це протистояння. Ще донедавна «Новатор» був у статусі головного переслідувача «Барком-Кажанів», але фінансові складнощі та вимушені серйозні кадрові втрати боляче вдарили по амбіціях і потенціалу хмельницької команди. І «Юракадемія» скористалася цим сповна, відтіснивши ту на п’яту позицію завдяки кращим додатковим показникам. Таким чином, якщо зараз «юристи» здобудуть дві перемоги, то достроково забезпечать собі за підсумками «регулярки» четверте місце. «Новаторів» же такий розвиток подій навряд чи влаштовує, тож, нема сумнівів, у Харкові наставник Роман Ковальчук націлюватиме своїх гравців бодай на одну перемогу. Тоді вирішальним у дуелі цих опонентів за місце в провідному квартеті стане заключний тур.

«ШВСМ-СумДУ» - «ФАВОРИТ»

СК СумДУ (1 березня – початок о 18.00. 2 березня – початок о 12.00) 

Якщо у першій вищезгаданій парі суперництво ведеться за друге місце, у другій – за четверте, то у цій – за шосте. Адже воно в подальшому апріорі гарантує дещо кращі перспективи, ніж в аутсайдерів. І, що цікаво, тут шанси опонентів теж приблизно рівні. Інша річ, що сумчани гратимуть у рідних стінах. У подібних поєдинках цей самий фактор нерідко набуває статус вирішального. Та чи ж погодяться їз цим «фаворити»?..

«БУРЕВІСНИК-ШВСМ» - «БАРКОМ-КАЖАНИ»

СК ЧНПУ (1 березня – початок о 18.00. 2 березня – початок о 13.00) 

Лише у цій парі, здається, інтрига відсутня повністю. Львівська команда однозначно сильніша за чернігівську, і якщо втратить зараз бодай очко – це буде великою сенсацією. Таким чином, нинішнє протистояння сміливо можна назвати такою собі своєрідною репетицією перед першим етапом плей-офф.

ТРАНСЛЯЦІЇ МАТЧІВ 13-го ТУРУ