Чи зможе хтось кинути гідний виклик «Хіміку» у боротьбі за чемпіонський титул?

5-7 квітня у запорізькому СК ЗНУ відбудуться поєдинки першого фінального туру серед квартету претендентів на комплекти нагород. Діючий чемпіон країни – южненський «Хімік» – зберігає статус головного фаворита турніру. І справді має для цього всі підстави. Проте, чи настільки неконкурентоспроможними є інші учасники «Фіналу чотирьох», щоби не спробувати зіштовхнути підопічніх Євгена Ніколаєва із золотої сходинки п’єдесталу пошани? Невже все знову перетвориться на повне ігрове домінування волейболісток із Южного і запаморочливу суперечку лише за друге-третє місця?..

5 квітня

16.00 «Химік» - «Білозгар-Медуніверситет»

18.00 «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» - «Волинь-Університет-ОДЮСШ»

6 квітня

16.00 «Білозгар-Медуніверситет» - «Волинь-Університет-ОДЮСШ»

18.00 «Хімік» - «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»

7 квітня

10.30 «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» - «Білозгар-Медуніверситет»

12.30 «Волинь-Університет-ОДЮСШ» - «Хімік» 

Трансляції матчів

Звичайно, протягом усього регулярного чемпіонату «Хімік» не втомлювався постійно підтверджувати свою перевагу над всіма іншими представниками Суперліги. Проте свою вражаючу тривалу переможну ходу на внутрішній арені все ж був змушений перервати, коли «Волинь-Університет-ОДЮСШ» буквально зубами вигриз у нього запеклий тай-брейк – 3:2. Отже, таки реально обігрувати непереможних, здавалося б, южненських спортсменок! Так чи буде хто спроможний зробити це і в матчах «Фіналу чотирьох»?

Відверто кажучи, сумнівно. На сьогодні южненки мають об’єктивно найсильнішу у Україні стартову шістку, та й резервісти останнім часом помітно додали, демонструючи спроможність і готовність у будь-який момент гідно замінити нинішніх лідерів. Підтвердив це і нещодавній «Фінал чотирьох» Кубка України. Однак то вже історія. А зараз – реальна можливість зробити вагомий крок уперед, зазіхнувши на чемпіонський титул. Хто «дозрів» до цього психологічно? Здається, насамперед, «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ». Ця команда має у своєму складі досить солідних виконавців, які, в разі чіткої взаємодії на майданчику та мінімумі невимушених помилок, насправді спроможні обіграти будь-кого. Хоча, складається враження, досі в це не вірять. А з «Хіміком» дозволяти собі, так би мовити, більше дозволенного – неприпустимо. Так що запоріжанкам, аби не підвести власних уболівальників, потребується провести чи не найкращий матч у сезоні.

Втім, таке саме завдання стоїть і перед представницями Луцька та Вінниці. Насправді вони теж вміють і можуть демонструвати волейбол значно якіснішого ґатунку, ніж робили це протягом майже всього регулярного чемпіонату. Хоча є серйозні підстави вірити, що до стартового туру «Фіналу чотирьох» і «Волинь-Університет-ОДЮСШ», і «Білозгар-Медуніверситет» підійшли фактично в ідеальних ігрових кондиціях. За словами деяких гравців обох команд, до цих матчів вони готувалися дуже ретельно. І завдання перед ними стоїть однакове – перемога в кожному поєдинку. Втім, нема сумнівів, як і перед «Хіміком» та «Орбітою-ЗНУ-ОДЮСШ». А ось хто із ним впорається якнайкраще? Незабаром дізнаємося!