Ліберо рівненської "Регіни" – Наталія Грищенко розповіла свої перші кроки у спорті, враженнями від дебютного сезону в Суперлізі та поділилася планами на майбутнє.

- Наташа, як та коли у твоєму житті з'явився волейбол?

- Волейбол в моєму житті з’явився, коли я була в 5 класі. До класу зайшов тренер, він набирав групу дівчат на тренування, запитав кому це цікаво – я підняла руку. Ось з цього все й розпочалося.

- Настільки нам відомо, раніше ти займалась пляжним волейболом, неодноразово ставала чемпіонкою України, чому вирішила змінити пляжний на класичний?

- В період осінь 2017 до літа 2018 взагалі не хотілось грати пляжний та ще були проблеми з коліном. Вагомим аргументом було небажання грати пляжний. Взагалі класичний більш подобається.

- Чи подобається тобі твоє амплуа? Можливо хотіла б змінити?

- Раніше хотіла бути догравальником, але мої ростові дані не найкраще підходять під дане амплуа, тому думаю, що ліберо найкраще мені підходить, та й мені подобається.

natalia grischenko

- Це твій перший сезон у дорослій  професійній команді Суперліги, розкажи свої враження?

- Враження можу описати фразою: "Мені сподобалось". Відрізняються тренування, змагання. Все таки Дитяча ліга і Суперліга дуже різні – тут професійний рівень. Коли виходиш грати проти дорослих гравців, у яких є міжнародний досвід, просто неймовірні емоції.

- На початку сезону ти дебютувала в Суперлізі та відразу в ролі основного ліберо, як відчуття?

- Ухх, для мене це було дуже неочікувано і хвилююче... Коли перший раз тренер випустив на майданчик, то м’яч просто впав переді мною. Дебют вийшов такий собі. Після цього на тренуваннях хотілось ще більше вдосконалюватись та працювати. Звісно коли щось не виходило засмучувалася, але з часом більш впевнено почувалась.

- Хвилювання було присутнє завжди, чи з кожною грою було все легше виходити на майданчик?

- З кожною грою все легше, проте у перехідних матчах  хвилювань було найбільше, напевно тому що це були найвідповідальніші ігри.

- Який момент був найемоційнішим для тебе у сезоні? 

- Перемога у грі з чернігівською командою. Це була моя перша перемога в Суперлізі, емоції були неймовірні. 

universytet - regina

- Згадаємо останню гру в сезоні – матч з ХОВУФКС в Харкові. "Регіна" програвала 2:0 за партіями, та й у третьому сеті харків'янки мали матч-бол 27:26, за рахунок чого вдалося перевернути ситуацію та вирвати перемогу в сеті, а далі в матчі 2:3?

- Перші дві партії нічого не виходило. А третьому сеті якраз виникли технічні проблеми, ця перерва пішла нам на користь, ми змусили команду Харкова помилятися, вдалося нав'язати свою гру та зрівняти рахунок. В п'ятому сеті відступати було нікуди. Було велике бажання залишитись в Суперлізі, та й не хотілось грати четверту гру.

- Цей сезон вийшов не дуже вдалим для "Регіни", після серії поразок у команди не відпадало бажання працювати далі?

- Думаю, морально було важко всім. Адже коли ти приходиш на тренування, ти працюєш на результат, щоб у грі показати достойну конкуренцію. Одна поразка, дві, три та руки вже опускаються. Ми продовжували тренуватися, вірили, що у перехідних матчах зможемо дати результат. Стимул працювати був! Звісно хотілось краще, але ми залишились – це найголовніше.

- Чи відчувалася підтримка тренера? Вболівальників?

- На тренуваннях тренер давав вказівки, на іграх підтримував… Завжди казав, що про м’яч, який я не прийняла, чи не дістала в захисті потрібно відразу забути, зосередитись на наступний розіграш. Можливо саме ці слова допомагали зібратись після програного очка. Нашим вболівальникам хочеться подякувати, що приходили нас підтримували, це дуже важлива підтримка для нас!

regina megu

- Якою оцінкою за шкалою від 1 до 5 оціниш свою гру в сезоні? Та чому?

- Думаю 3, тому що було багато помилок . Це і не дуже низька та не висока, все таки грала в основі, значить прогрес є.

- Зараз у команди літня відпустка, чим займаєшся, вдалося відпочити?

- До кінця червня було ще навчання, наразі тренуюсь на пляжних майданчиках, для підтримання форми і готуюсь до подальшого вступу. Поки що не такий відпочинок, як хотілося б. 

- Як вже відомо у команди новий тренер, чи вдалося вже з ним попрацювати? Як враження?

- Вдалось попрацювати лише на двох тренуваннях перед відпочинком. Тренування були направлені на фізичну підготовку, адже ігор вже не було. Але дівчата розповідали, що м'ячам теж приділяли увагу, виконували вправи на техніку. Можу сказати новий тренер сподобався.

- Керівництво клубу вже поставило завдання на сезон?

- Поки ні. Гадаю перед збором нам озвучать завдання на цей сезон. 

- Вже відомо, що у новому сезоні в Суперлізі буде 9 команд, як гадаєш яким він буде?

- Сезон обіцяє бути дуже цікавим і непередбачуваним, тому що склади команд серйозно змінились. 

natalia grischenko