У центрі уваги будуть поєдинки в Южному та Кам'янському.

Стартовий тур нинішнього чемпіонату подарував уболівальникам чимало тем для свіжих прогнозів, але анонсований, здається, має заінтригувати ще більше. Адже, по-перше, у боротьбу вступає діючий чемпіон – «Хімік», а по-друге, слідом за срібним призером минулої першості СК «Прометей» пройде випробування на міцність й у протистоянні з володарем бронзових медалей – колективом із Луцька…

«ХІМІК» - «ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» 
ФСК «Олімп» (4 жовтня – початок о 17:00. 5 жовтня – початок об 11:00)

У попередньому турі запоріжанки фактично без шансів двічі поступилися новачкам Суперліги із Кам’янського, хоча гра останніх залишила неоднозначні враження. Просто кількість помилок підопічних Володимира Бузаєва (який, до речі, не був присутній на матчах) виявилася захмарною. А тепер «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» вирушає на побачення з безумовним лідером жіночого клубного волейболу останніх років. І, певно, також навряд чи розживеться першими набраними очками. Бо влітку вона сильнішою точно не стала…

Щоправда, у міжсезоння в складі «Хіміка» сталися дуже серйозні зміни, але чи став він від цього слабкішим чи сильнішим – питання поки риторичне. Принаймні, судячи з усього, з новою зв’язуючою Ольгою Скрипак, котра минулий сезон провела в складі «Ленінградки» із Санкт-Петербурга, керівництво южненського клубу точно не прогадало – вона стала найкращою в своєму амплуа за підсумками нещодавнього виступу команди на міжнародному турнірі в Білорусі, де та посіла друге місце.

Не підвела й нова центральна блокуюча Катерина Фролова (екс-гравець «Новатора»), яку організатори змагань визначили найкращою волейболісткою у складі «Хіміка».

Безумовно, має допомогти южненкам досвід чотириразової чемпіонки України, шестиразової володарки національного Кубка, а також дворазової переможниці чемпіонату та Кубку Франції – догравальниці Тетяни Козлової. Тим більше, в Южному, образно кажучи, вона вже давно своя серед своїх. Ще одна догравальниця Оксана Яковчук, відома по виступах за «Галичанку-ТНЕУ-ГАДЗ» та «Білозгар-Медуніверситет» (останній сезон відіграла у складі «Ясберені» з Угорщини), навпаки, лише мріє про солідні перемоги. А «Хімік» ставить перед собою лише такі завдання. Тож діючому срібному призеру Суперліги доведеться на виїзді дуже непросто…

СК «ПРОМЕТЕЙ» - «ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ»
СК «Прометей» (4 жовтня – початок о 18:00. 5 жовтня – початок о 13:00)

У своїх перших матчах в історії СК «Прометей» хоч і переміг двічі, проте якоюсь напрочуд злагодженою й агресивною манерою гри не вразив. Але зараз, дебютуючи на домашній арені, підопічні Андрія Романовича готуються подарувати власним уболівальникам значно якісніший волейбол. А що протистояти доведеться із бронзовим призером минулого чемпіонату – то це лише додатковий подразник.

У той же час волинянки розпочали чемпіонат досить невпевнено, розділивши очки з ВК «Полісся-ЖДУ». За відсутності з різних причин провідних бомбардирів у попередній першості – Любові Ужви та Марини Скрипник, підопічні Богуслава Галицького поки відчувають суттєві проблеми в нападі (хоча житомирянкам добряче попсувала нерви молода Вікторія Даньчак), та й ліберо збірної України Анастасія Карасьова несподівано наробила купу помилок. Щоправда, гравці «Волинь-Університет-ОДЮСШ» спроможні зібратися на один конкретний поєдинок і, що називається, на куражі та характері обіграти будь-кого. Цікаво, як станеться у Кам’янському?..

ВК «ПОЛІССЯ-ЖДУ» - «БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ»
СК ЖДУ (4 жовтня – початок о 17:00. 5 жовтня – початок о 12:00)

У стартовому турі дебютант Суперліги виказав серйозну націленість кинути визнаним грандам гідний виклик. А ще, за словами головного тренера житомирянок Анатолія Казьмерчука, його підопічні просто зобов’язані вигравати в тих, хто об’єктивно аж ніяк не сильніший. «Білозгар-Медуніверситет», який зазнав у міжсезоння солідних кадрових втрат – якраз із таких.

Однак вінничанки, на чолі з граючим тренером Юлією Якушевою, будують новий боєздатний колектив, який має бути спроможним боротися не лише за виживання у Суперлізі. Тож недооцінювати їхній справжній потенціал однозначно не варто.

«РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ» - «ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ОДЮСШ» 
СК ДЮСШ №4 (4 жовтня – початок о 18:00. 5 жовтня – початок о 10:30)

Із приходом нового головного тренера Дмитра Юрченка, який перебрався до «Регіни-МЕГУ-ОШВСМ» зі своєю дружиною – досвідченою нападницею Інною Деніною, ця команда стала справжньою загадкою. Перемога у стартовому турі «на характері» над «Білозгар-Медуніверситетом» це припущення лише підтвердила. Бо що нині можна очікувати від рівненчанок – однозначно визначити нереально.

Однак, схоже, підопічні Віктора Туркули, який нарешті зібрав досить бойовитий склад, націлений на повернення «Галичанці-ТНЕУ-ГАДЗ» статусу одного з лідерів вітчизняного клубного волейболу, втрачати очки в Рівному аж ніяк не збираються. За підбором виконавців вони мають однозначну перевагу, тож зупинити атакуючий порив Олександри Міленко і компанії господаркам майданчику буде вкрай важко. Проте, хто сказав, що взагалі нереально?