11-12 жовтня у чотирьох містах України відбулися матчі першого туру чоловічої Суперліги України. До вашої уваги коментарі гравців та тренерів.

«СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ» - «НОВАТОР»

3:0 (25:14, 25:12, 25:13)
3:0 (25:13, 25:12, 25:15)

Іван СЛИНЧУК, граючий тренер ВК "Серце Поділля" (Вінниця):

- Ми досягли потрібного результати. Виграли досить легко, адже "Новатор" приїхав не оптимальним складом. Зараз в команді грає молодь, яка виступала того сезону у Вищій лізі.

- В цих матчах ви грали у новому для себе амплуа – ліберо. Як почуваєте себе у цій ролі?

- Добре, але сподіваюсь, що це ненадовго.

sertse podillya
ВК "Серце Поділля" \ фото: facebook.com/vksercepodillia

Роман КОВАЛЬЧУК, головний тренер "Новатор" (Хмельницький):

- Важко щось коментувати. У нас просто грають діти. Сподіваємося, що ситуація зміниться на краще, що знайдуться зацікавлені спонсори й тоді ми зможемо запросити досвідченіших гравців. А поки ж будемо грати тими, хто в нас є. У нас навіть немає нової форми. Якщо брати минулорічну "Новатора", то вона вся іменна, там нанесені прізвища гравців, які вже за нас не грають. Довелося грати в формі "Новатора-2-Прикордонника".

roman kovalchuk i novator
ВК "Новатор" (Хмельницький) та Роман Ковальчук (в центрі) \ фото: facebook.com/vksercepodillia

ВК «МХП-ВІННИЦЯ» - «ЖИТИЧІ-ЖНАЕУ»

3:1 (25:18, 19:25, 30:28, 25:16)
3:1 (25:18, 25:23, 25:27, 25:19)

Дмитро ДОВГОПОЛОВ, зв’язуючий ВК "МХП-Вінниця" (смт Тростянець):

- На даний момент у нас дуже багато неточностей та браку, як індивідуально в мене, так і в команди. Тому що деякі основні компоненти команди змінилися з минулого сезону. Але зараз головне, що ми зв’яли свої очки в цих матчах і далі працюємо, готуємося до наступного туру. Ми ставимо перед собою максимальні цілі. Всім суперникам хочу побажати сезону без травм, адже тоді буде цікавіше грати, маю прохання до глядачів – приходьте, підтримуйте команду емоційніше, голосніше. Нам це потрібно!

dmytro dovgopolov
Дмитро Довгополов \ фото: facebook.com/vksercepodillia

Микола РУДНИЦЬКИЙ, центральний блокуючий "Житичі-ЖНАЕУ" (Житомир):

- Обидві гри були хороші. Результат? Думали, що візьмемо у Вінниці пару очок, але не вийшло. Для перемоги нам не вистачило трішки зіграності. Але нічого – це наш перший тур, нова команда. Будемо набирати обертів. Наша задача потрапити в четвірку кращих. Всім гарного сезону та менше травм!

zhytychi
ВК "Житичі-ЖНАЕУ" (Житомир) \ фото: facebook.com/volleyball.zhitomir