У Луцьку южненська команда проведе останню «практику» перед відповідальним іспитом у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Анонсований тур виглядає досить цікавим, оскільки має в своєму календарі принаймні три інтригуючі протистояння. Окремо слід виділити дуель бронзового призера та діючого чемпіона за підсумками минулого сезону. Хоча й візит житомирського дебютанта Суперліги до Тернополя також таїть у собі величезну загадку, рівно як і очне «побачення» у Чернігові команд, яким, схоже, доведеться боротися виключно за збереження прописки у дивізіоні найсильніших.

Здається, очевидний фаворит є лише в поєдинках у Вінниці, однак насправді і там можна в прогнозах помилитися…

«ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ» - «ХІМІК»
Луцьк. СК ОДЮСШ (18 жовтня – початок о 17:00. 19 жовтня – початок о 12:00)

У минулому сезоні саме луцькій команді випало стати тим щасливчиком, хто спромігся перервати вражаючу переможну серію «Хіміка» в усіх внутрішніх турнірах, що сягнула за сотню матчів. Ту захопливу «п’ятихатку» справжні вболівальники досі згадують із справжнім же захопленням. Бо мають на те всі підстави.

Але як складеться цього разу? Про кадрові втрати «Волинь-Університету-ОДЮСШ» та солідну ротацію у «Хіміку» ми вже розповідали. І, відверто кажучи, поки здається, що южненський колектив втратив від того менше. Підтверджують це і результати стартових поєдинків чемпіонату Суперліги. Відповідно, саме підопічні Євгена Ніколаєва вважаються фаворитками анонсованого двобою. Тим більше, днями у 2-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів вони спромоглися взяти переконливий реванш у хорватського клубу «Младость» і, цілком ймовірно, подумками вже знаходься у чеському місті Оломоуц, де 22 жовтня проведуть перший матч останньої стадії кваліфікації престижного єврокубку з однойменною командою. Отже, протистояння з волинянками стане для них своєрідною генеральною репетицією до чергового випробування на міцність на міжнародній арені.

У свою чергу, підопічні Богуслава Галицького потроху набувають звичної для себе боєздатності та непоступливості. Тож у Луцьку, судячи з усього, «хімічкам» доведеться дуже непросто… 

«ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ» - ВК «ПОЛІССЯ-ЖДУ»
Тернопіль. СК ТНЕУ (18 жовтня – початок о 18:00. 19 жовтня – початок о 12:00)

Візит до Тернополя багато в чому може дати прояснення щодо питання: наскільки дебютант Суперліги спроможний кинути гідний виклик, так би мовити, справжнім старожилам елітного дивізіону? Тим більше, такому, який зараз однозначно воліє повернути собі дещо втрачені в останні роки позиції одного з лідерів жіночого клубного волейболу. І справді, у нинішньому сезоні наставнику «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» Віктору Туркулі вдалося зібрати досить боєздатний колектив. Чотири поспіль перемоги на старті чемпіонату це підтверджують, хоча щодо якості гри тернополянок можна віднайти суттєві зауваження.

Щоправда, не менше зауважень у дебютних іграх на найвищому вітчизняному рівні накопичилося і до підопічних Анатолія Казьмерчука. Так, «обмін люб’язностями» у Луцьку та дві домашні перемоги над «Білозгар-Медуніверситетом» яскраво свідчать, що пасти задніх волейболістки «Полісся-ЖДУ» аж ніяк не збираються. І відповідний потенціал для цього у житомирянок є. Але якість колективних дій досвідченішої Юлії Богмацер і її партнерок поки далека від статусу чемпіонської. Втім, хоч як там було, а очікувати у Тернополі два захопливих та непередбачуваних протистояння є всі підстави…

polissya

«УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ» - «РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ» 
Чернігів. СК НУ «Чернігівський колегіум» (18 жовтня – початок о 17:00. 19 жовтня – початок об 11:00)

У двох стартових турах команди з Чернігова та Рівного почергово зустрічалися з «Галичанкою-ТНЕУ-ГАДЗ». І обидві поступилися, що називається, без особливих шансів. З усього видно, і «Університету-ШВСМ», і «Регіні-МЕГУ-ОШВСМ» зазіхати на місця у квартеті найсильніших явно не до снаги. Однак добряче псувати нерви фаворитам і, звісно ж, пізнавати радість перемог в очних дуелях – до цього чернігівчанкам та рівненчанкам уже не звикати.

Що ж до анонсованого двобою, то на користь підопічних Володимира Жули свідчить їхня добра зіграність, а ось «козирною картою» суперниць, безумовно, вважається переїзд до Рівного нового наставника Дмитра Юрченка та його дружини – універсального майстра Інни Деніної. Чиї аргументи виявляться вагомішими – незабаром дізнаємося!

«БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ» - СК «ПРОМЕТЕЙ» 
Вінниця. СК ВНМУ (18 жовтня – початок о 17:00. 19 жовтня – початок об 11:00)

У своїх перших матчах в історії СК «Прометей» яскраво продемонстрував націленість штурмувати, щонайменше, п’єдестал пошани. Зібравши досить потужний за іменами колектив, його наставник Андрій Романович тепер намагається якнайшвидше зробити його найпотужнішим в Україні і як Команду з великої літери. Так, поки виходить далеко не все, але потенціал у кам’янчанок проглядається солідний.

У той же час вінничанки, на чолі з граючим тренером Юлією Якушевою, теж будують новий колектив, але його реальні можливості насправді є значно скромнішими, ніж у СК «Прометей». Тож уболівальникам «Білозгар-Медуніверситету» залишається сподіватися на сильний характер його волейболісток та на їхній завидний ігровий кураж…

ТРАНСЛЯЦІЇ МАТЧІВ