У напрочуд цікавому протистоянні його майбутні учасники обмінялися красивими перемогами.

Як відомо, 9 листопада у Черкасах відбудеться грандіозне волейбольне свято під назвою «Суперкубок України-2019». У чоловіків почесний приз належить виборювати «Барком-Кажанам» та «Серцю Поділля» - колективам, які небезпідставно вважаються головними фаворитами нинішнього сезону, і які якраз помірялися силами у звітному турі. На думку багатьох спеціалістів, це двобій мав стати центральним в усьому першому колі – схоже, саме таким він і став…

«БАРКОМ-КАЖАНИ» - «СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ»
2:3 (22:25, 25:16, 21:25, 25:16, 13:15)
3:1 (25:19, 21:25, 25:14, 25:23)

Напередодні цього протистояння шанувальників волейболу дуже цікавило питання – чому навчився новий головний тренер «Серця Поділля» Віктор Болдарєв під час тривалої роботи за кордоном, і яку гру прищеплюватиме своїм підопічним? Виявилося, що досить неприємну для «кажанів». Якщо у минулому сезоні вони без особливих складнощів долали вінничан у фіналі Суперліги та Кубка України, насамперед, за рахунок більшої мобільності і тактичної збалансованості, то зараз саме ці моменти яскраво проглядалися вже й у діях їхніх суперників. І малюнок обох поєдинків вийшов абсолютно іншим…

«Сердечки» одразу ж виказали націленість приголомшити господарів майданчиків швидкістю та постійним бажанням миттєво використовувати розрив чужих блоків. І виходило, в цілому, добре. Тож, попри атакуючу активність Олега Шевченка (набрав у стартовому сеті 6 очок із загального 21-го), «перестріляти» підопічних Віктора Болдарєва львів’янам не вдалося.

Натомість у наступному сеті вони заграли розважливіше, вдало нагадав про себе Юрій Томин (загалом записав на свій рахунок 22 очки, із них 5 – на блоках), а ще гості напрочуд невдало подавали.

Здавалося, за старою звичкою, надалі для «кажанів» усе піде наче «по маслу», проте сталося з точністю до навпаки. «Сердечки» підтягнули колективну якість прийому, і зв’язуючий Віталій Щитков одразу ж на повну задіяв атаки першим темпом, які невідпорними «пострілами» завершували Андрій Горбенко, Сергій Руденко та Кирило Клочко (у підсумку набрали, відповідно, 13, 11 і 15 очок). Підопічні Угіса Крастіньша не придумали нічого ліпшого, крім як вв’язатися із суперниками у суперечку – чия атака вийде ефектнішою. І хоча Євгену Кісілюку (відзначився одразу 8 разів, а всього набрав 18 очок) тут не було рівних, його старання не знайшли належної підтримки на подальших подачах, які летіли куди завгодно, але не в ціль. Тому колективні потуги опонентів мали кращі наслідки.

Втім, у четвертій партії Шевченко і Томин, у сукупності зі значно продуктивнішими стараннями на блоках, таки «забомбили» підопічних Віктора Болдарєва діагональними ударами. Останнім не допоміг навіть вихід вправного бомбардира Володимира Сидоренка, хоча той і набрав 3 очки.  

Здавалося, на тай-брейку шансів у «кажанів» більше. Але розпочався він для них чотирма поспіль помилками на подачах Андрія Горбенка – 0:4. Угіс Крастіньш задіяв тайм-аут, вказав підопічним на помилки, і невдовзі ті спромоглися зрівняти рахунок – 8:8. Однак надалі наставник «Барком-Кажанів» неодноразово не стримував емоцій, коли серією неточних подач львів’яни буквально власноруч підтягнули суперників до відстані одного вирішального удару. І все той же Горбенко справді поставив у захопливому протистоянні переможну крапку!

sertse podillia
фото: kazhany.lviv.ua

…Судячи з усього, «розбір польотів» Угіс Крастіньш із підопічними провів на «ура», оскільки наступного дня вони продемонстрували значно якісніший волейбол. По-перше, у порівнянні з 25 помилками на подачах у програному матчі, тепер вони обійшлися цілком прийнятними 10-ма. По-друге, набагато потужніше відіграв блок, завдяки якому «кажани» записали до свого активу добрих 17 очок (зокрема, 5 разів відзначився Олександр Гладенко, по 4 – Олександр Терещук і Дмитро Шломін). Нарешті, по-третє, високий відсоток реалізації атак Юрія Томина (набрав 23 очки) і Євгена Кісілюка (19 очок).

Вінничани дуже старалися, і в другому сеті навіть приголомшили опонентів 10-ма очками Володимира Сидоренка із загальних 15. Але то й усе, що вдалося «Серцю Поділля» у повторному поєдинку…

Цікаво, що обидва наставники залишилися задоволеними підсумками захопливого протистояння. Віктор Болдарєв наголосив, що повертатися зі Львова з одним очком – то вже за щастя, а тут його команда взяла два. У свою чергу, Угіс Крастіньш підкреслив корисність періодичних поразок. Мовляв, вони надихають гравців на стремління до подальшого прогресу і не дозволяють, так би мовити, почивати на лаврах серійних успіхів.

barcom-kazhany
фото: kazhany.lviv.ua

Тепер очікуємо феєричного протистояння «Барком-Кажанів» і «Серця Поділля» у Суперкубку України!

super cup

«ЖИТИЧІ-ЖНАЕУ» - «ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ»
3:0 (25:16, 25:17, 25:16)
3:0 (25:17, 25:19, 25:23)

Всупереч очікуванням, гострого протистояння у Житомирі не вийшло. Безумовно, на грі харків’ян негативно позначилась відсутність талановитого бомбардира Івана Кривобока, але й без нього у розпорядженні наставника Сергія Коваленка знаходилося чимало вправних виконавців. Та жоден із них, крім, можливо, Андрія Рогожина, належним чином себе не проявив.

У той же час підопічні Сергія Терейківського в обох матчах відпрацювали на совість, трохи скинувши оберти лише в кінцівці другого. Господарі майданчику припускалися помилок значно менше за опонентів і, відповідно, набагато продуктивніше будували власні атаки. А там Володимир Мірчев, Андрій Тупчій, Микола Рудницький та Олександр Наложний свого не втрачали. Звідси й кінцевий результат…

zhytychi - law academy
фото: facebook.com/volleyball.zhitomir/

«ЛОКОМОТИВ» - «БУРЕВІСНИК-ШВСМ»
3:1 (25:21, 20:25, 25:22, 25:20)
3:1 (25:23, 25:20, 19:25, 25:22)

А ось у цьому двобої, попри кінцеві рахунки, боротьба вийшла значно цікавішою. Харків’яни поступово прогресують у колективних взаємодіях, де поруч із досвідченішими виконавцями до ролі справжніх лідерів поступово звикають молоді виконавці. Зокрема, на фоні ветерана Євгена Капаєва (загалом у двох матчах набрав 33 очки) цілком гідно виглядали Євген Політько (29) і Денис Велецький (18).

У чернігівчан же партнерів за собою вели Олексій Денін (загалом набрав 31 очко), Олексій Білик (27) і Дмитро Шаповал (24), проте їхнього атакуючого запалу та колективних захисних зусиль підопічним Романа Носка вистачило лише для успіху у двох сетах. 

«НОВАТОР» - ВК «МХП-ВІННИЦЯ»
0:3 (16:25, 11:25, 13:25)
0:3 (8:25, 8:25, 23:25)

Як і очікувалося, молоді підопічні Романа Ковальчука не спромоглися скласти гідну конкуренцію одному з претендентів на комплекти нагород. Тож наставник ВК «МХП-Вінниця» Васіф Талибов сміливо дав можливість пограти усій «чортовій дюжині» своїх виконавців. Сподіваємося, це пішло на користь обом командам…