Нападник ВК "Серце Поділля" Станіслав Лизанець в інтерв’ю сайту volleyball.ua розповів про причини поразки в матчі за Суперкубок та настрій команди напередодні вінницького дербі.

- Старт чемпіонату для "Серця Поділля" вийшов дещо несподіваним – дві легкі перемоги над "Новатором", перемога над "кажанами", а наступного дня – поразка та аналогічна ситуація в матчах з "Локомотивом". У чому причина такої нестабільності?

- До нас в команду прийшли нові гравці та тренер і ми ще шукаємо свою гру. І тому, можливо, на даний момент є деяка нестабільність. Але найближчим часом ми постараємось це змінити. І показати стабільний та хороший волейбол.

- Як вважаєте, що завадило вашій команді виграти матч за Суперкубок?

- Мені здається, що нам не вистачило досвіду! Ми вперше брали участь у такому матчі як Суперкубок, це велика відповідальність. Але ми всі боролися і до останнього хотіли одержати бажану перемогу. На жаль, фортуна була не на нашому боці.

- Як настрій команди після поразки?

- Після такої поразки, я думаю, що кожен гравець був би засмучений. Тим паче, що лише від однієї гри залежить перемога у Суперкубку країни. Але ми зробили правильні висновки і не будемо опускати руки, а будемо йти до цілі та поставлених завдань.

sertse podilliya

- Центральним протистоянням 4-го туру Суперліги стане вінницьке дербі. Достатньо принципові матчі для обох команд. Що думаєте про оновлений склад "МХП-Вінниця"?

- Команду "МХП-Вінниця" покинули ряд ключових гравців, але на їхні місця прийшли не менш досвідчені хлопці. І з новим зв'язуючим змінилася картина гри. І на даному етапі команда показує цікавий волейбол.

- У цьому сезоні змінилися головні тренери та гравці обох клубів, але ажіотаж навколо цього протистояння не зменшується. Як вважаєте, чому?

- Ажіотаж не зменшується по простим причинам – це ж дві вінницькі команди, які борються за медалі чемпіонату. І кожен шанувальник вінницького волейболу з подвійним задоволенням і цікавістю приходить на наше дербі.

- Ви екс-гравець "МХП-Вінниця". Є якась особлива мотивація на ці матчі?

- Якоїсь особливої мотивації на рахунок "МХП" я не маю. До кожного матчу я готуюся з відповідальністю. І немає значення з якою командою ми будемо грати. Треба виходити на майданчик з бажанням перемагати і показувати гарний волейбол.

- Ви достатньо емоційний, навіть, дещо агресивний гравець. Вам емоції додають впевненості? Чи це, все ж таки, просто елемент шоу?

- Так, я – емоційна людина, але не сказав би, що агресивна. На майданчику емоції та спортивна злість мене мотивують і заводять. Можливо, комусь це виглядає як шоу, хай воно так і буде. Волейбол – це спортивне шоу, яке має приносити задоволення не тільки гравцям, але і глядачам.

stanislav lizanets