Квартет лідерів сукупно записав до свого активу максимальну кількість «сухариків».

Як ми повідомляли, у звітному турі четвірка поточних лідерів зустрічалася з командами із нижньої частини турнірної таблиці. Тому несподіванок фактично не очікувалося. Зрештою, їх і не сталося. Головні претенденти на комплекти нагород дружньо розібралися зі своїми переслідувачами, не віддавши тим бодай одного сету. Хоча в окремих парах без гострої боротьби не обійшлося… 

«ЮРАКАДЕМІЯ» - «СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ»

0:3 (21:25, 20:25, 21:25)

0:3 (23:25, 21:25, 23:25)

У першій зустрічі напруженої конкуренції не вийшло. Господарі майданчику помітно поступалися в усіх компонентах гри, особливо на блоках – 2:11 (тут у вінничан слід окремо відзначити центрального блокуючого Віктора Щекалюка, який із загальних 12 очок 7 набрав саме на блоках). І хоча догравальник «юристів» Владислав Павлюк своєю хорошою бомбардирською націленістю (загалом набрав 12 очок) іноді змушував гостей нервувати, далі цього у них справа не пішла.

Наступного дня на майданчику тривала вже приблизно рівна боротьба. Харків’яни значно підтягнули якість прийому та блоків, тож у перших двох партіях споглядалися справжні «гойдалки». Лише в кінцівках «сердечки» робили вирішальні вдалі кроки. 

Натомість третій сет вийшов значно непередбачуванішим. Спочатку невідпорні «постріли» Володимира Сидоренко та Кирила Клочка (загалом набрали, відповідно, 17 та 13 очок) забезпечували «Серцю Поділля» комфортну перевагу – 8:1, 10:3, 14:6, 18:12… Але далі на повну заголосила «гармата» Павлюка (знову відзначився 12-ма очками), що супроводжувалося збільшенням помилок з боку підопічних Віктора Болдарєва. І незабаром попереду була вже «Юракадемія» - 23:22. Однак три вирішальних розіграші у цій партії та поєдинку загалом залишилися за вінничанами.

Так чином, гравці «Серця Поділля» у протистоянні з непростими опонентами, образно кажучи, вийшли «сухими» із води…

ВК «МХП-ВІННИЦЯ» - «ЛОКОМОТИВ»

3:0 (25:23, 25:23, 26:24)

3:0 (25:21, 25:17, 25:18)

Повернення до рідної арени у Тростянці волейболісти ВК «МХП-Вінниця» відзначила шістьма поспіль переможними партіями. Хоча майже кожна з них коштувала підопічним Костянтина Рябухи великих зусиль. Особливо в першому матчі. Харків’яни, в складі яких на ведучих бомбардирських ролях знову перебували Євген Політько (набрав 16 очок) та Євген Капаєв (13 очок), вперто не бажали миритися з фаворитським статусом господарів паркету. І хоча Артем Скороход (17 очок), якого несподівано вдало підтримав Олександр Буздуган (14 очок), періодично створювали своїй команді непогані відриви, у кожному сеті все вирішувалося фактично на «більше-менше». На щастя для тростянчан, вдало для них…

Наступного дня гості також спромоглися дати суперникам гідний бій. Але цього разу Костянтин Рябуха та його підопічні вкрай небезпечних рахунків у сетах собі не дозволили…

«БУРЕВІСНИК-ШВСМ» - «БАРКОМ-КАЖАНИ»

0:3 (20:25, 23:25, 16:25)

0:3 (11:25, 17:25, 10:25)

Наставник львів’ян Угіс Крастіньш знову задіяв у двох матчах майже повністю різні склади. Але їхній підсумок все одно вийшов ідентичним. Першого дня чернігівчани нічого не змогли вдіяти проти Юрія Томина, який набрав 23 очки (5 із них – на блоках). А наступного їхній захист добряче «пошматували» Олег Шевченко та Михайло Бібер (по 15 очок). Причому, із завидними відсотками реалізації (більше 60!).

Також цікаво, що у другому протистоянні гравці «Буревісника-ШВСМ» не записали до свого активу жодного (!) результативного блоку. Зрозуміло, що з таким показником щось «ловити» у дуелі з діючим чемпіоном Суперліги просто нереально…

burevestnik - barkom

«ЖИТИЧІ-ЖНАЕУ» - «НОВАТОР»

3:0 (25:17, 25:11, 25:19)

3:0 (25:14, 25:14, 25:18)

У цьому двобої також усе було зрозуміло ще до початку. Великі проблеми в житомирян могли виникнути лише в тому випадку, коли б вони їх «намалювали» самі собі. Та підопічні Сергія Терейківського на таку «розкіш» не спокусилися. І попри те, що деякі їхні лідери з’являлися на майданчику лише епізодично, загальна перевага «Житичів-ЖНАЕУ» над суперниками виявилася солідною.

Таким чином, після звітного туру «Барком-Кажани» втримали одноосібне лідерство – 8 перемог і 25 очок. За такої ж кількості виграшів на очко менше має ВК «МХП-Вінниця» і на два – «Житичі-ЖНАЕУ». На четвертій позиції перебуває «Серця Поділля» - 7 перемог і 21 очко. Далі по три перемоги в активі нараховують «Буревісник-ШВСМ», «Юракадемія» та «Локомотив». Але перший із них має 10 очок, друга – 9, а третій – 8. Нарешті, безнадійним аутсайдером без жодного очка залишається «Новатор».

Матчі наступного 6-го туру відбудуться 5-7 грудня.