Волейболістки «Хіміка» та «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» проведуть останні матчі напередодні міжнародного іспиту.

Через виступи у єврокубкових турнірах і з метою кращої підготовки до них, «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» та «Хімік» наперед проведуть свої матчі, відповідно, в рамках 7-го та 8-го турів чемпіонату Суперліги. Суперники у них за своїм потенціалом будуть дещо різні, але будь-яка «практика» напередодні випробування на міцність на міжнародній арені все одно має піти їм на користь… 

«ХІМІК» - «ПОЛІССЯ-ЖДУ»

Житомир. СК ЖДУ (12 грудня – початок о 17.00. 13 грудня – початок об 11.00)

17 грудня на домашньому паркеті южненська команда проведе відповідальний поєдинок групового раунду Ліги чемпіонів проти німецького «Штутгарта». У попередньому турі, добряче попсувавши нерви волейболісткам польського клубу ЛСК, підопічні Євгена Ніколаєва продемонстрували спроможність боротися на найвищому єврокубковому рівні за переможні результати. Тож і німкеням, сподіваємося, доведеться непереливки.

Але поки южненкам належить витримати інший іспит – на внутрішній арені. Адже їхній візит у гості до амбітного колективу з Житомира, який будь-що намагається міцно закріпитися у провідному квартеті, буде явно не розряду туристичних. Підопічні Анатолія Казьмерчука мужніють у Суперлізі буквально на очах, тож, безперечно, спробують обов’язково відібрати дорогоцінні очки у її діючого чемпіона. Та й домашні стіни, зазвичай, працюють їм у плюс.

Таким чином, волейболісткам з Южного доведеться паралельно вирішувати два завдання – здобувати важливі очки у Суперлізі і водночас моделювати власні дії у наступному єврокубковому поєдинку. Чи впораються?.. 

«УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ» - «ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ»    

Чернігів. СК НУ «Чернігівський колегіум» (12 грудня – початок о 17.00. 13 грудня – початок о 12.00)

Запорізькому клубу солідно не пощастило із жеребкуванням, який у 1/16 Кубка ЄКВ підкинув йому у суперники потужного італійського гранда – «Саугелла» з міста Монца. Можливо, якраз через цей факт керівництво «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» вирішило обидва матчі провести в Італії (17 і 19 грудня). Втім, це аж ніяк не означає, що підопічні Ірини Комісарової наперед викинули «білий прапор» і не спробують дати маститим опоненткам гідний бій. Та все ж шансів на успіх, відверто кажучи, небагато.

Натомість на внутрішній арені запорізька команда продовжує боротьбу за повернення до провідного квартету і, до речі, в разі сприятливих для себе результатів як у власній дуелі з «Університетом-ШВСМ», так і в паралельному протистоянні у Житомирі, за кількістю перемог вона наздожене «Полісся-ЖДУ». Відповідно, нема жодних сумнівів, що капітан Олена Грицуняк та її партнерки докладуть максимум зусиль для досягнення переможних рахунків.

Ну, а чернігівський колектив, як і в кожній дуелі з об’єктивними претендентами на здобуття медалей, спробує добряче полоскотати запоріжанкам нерви та, за можливості, зачепитися за свій шанс…