Днями «Хімік» та СК «Прометей» підсилилися зарубіжними майстрами.

Оскільки днями чергове трансферне «вікно» закривається, то головні претенденти на завоювання національного Кубка та золотих медалей чемпіонату не забарилися із резонансними придбаннями. А оскільки кубковий «Фінал чотирьох» (він відбудеться 14-15 лютого у Кам’янському), як кажуть, не за горами, часу для випробування новачків на практиці у «Хіміка» та СК «Прометей» залишилося обмаль. Тому, цілком ймовірно, їхній дебют станеться вже в анонсованих поєдинках…

«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - «ХІМІК»

Запоріжжя. СК ЗНУ

(30 січня – початок о 17:00. 31 січня – початок об 11:00)

Запорізькій команді дещо не пощастило з календарем, оскільки вона ще не встигла відійти від болючих гостевих поразок у Кам’янському, як на неї вже очікує, так би мовити. випробування на міцність діючим чемпіоном. Щоправда, вже в домашніх стінах. Але підопічним Гарія Єгіазарова від того навряд чи легше, оскільки южненки не збираються втрачати свого у жодному турнірі. У Суперлізі – насамперед. І переконливо довели це днями, уклавши угоду з 23-річною американкою Кез Браун/ Ця центральна блокуюча (її зріст – 193 см) має посилити надійність «Хіміка» на блоках і додати агресивності в атаках першим темпом. Власне, чого команді помітно бракувало до Нового року.

Оскільки ж уже 4 лютого на южненську команду очікує заключний домашній поєдинок в рамках групового раунду Ліги чемпіонів, де вона прийматиме діючого переможця турніру – італійську «Новару», то якнайскоріша адаптація Браун у новому колективі буде дуже доречною. Тому, можливо, за певних умов наставник «Хіміка» Євген Ніколаєв випустить американку на паркет вже у Запоріжжі. Цікаво буде подивитися!

Залишається додати, що у 2-му турі національної першості діючий чемпіон двічі здолав срібного призера у Южному – 3:1 і 3:0.

«ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ» - «ПРОМЕТЕЙ»

Луцьк. СК ОДЮСШ

(31 січня – початок о 17:00. 1 лютого – початок о 12:00)

Хтозна, може, у Луцьку свого нового легіонера випробує в дії і СК «Прометей». Адже днями команду з Кам’янського підсилила досвідчений майстер, 28-річна догравальниця збірної Болгарії Десіслава Ніколова. Тим самим і без того досить потужний атакуючий потенціал «біло-червоних» став ще потужнішим, а якість колективного прийому - вищою. Однак чи відчує разючу болгарську руку саме «Волинь-Університет-ОДЮСШ» - питання відкрите…

Взагалі, місцевій команді, аби продовжити боротьбу за потрапляння до провідної четвірки, необхідно здобувати очки чи не в кожному турі. Відставання від «Полісся-ЖДУ» та «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ», що йдуть попереду, складає лише дві перемоги. Так, враховуючи певні кадрові труднощі, наздоганяти їх лучанкам буде важкувато. Але іншого виходу нема. Тому, можна не сумніватися, на власному майданчику підопічні Богуслава Галицького постараються дати колективу Андрія Романовича гідний бій. А що з того вийде на ділі – незабаром дізнаємося!

«БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ» - «ПОЛІССЯ-ЖДУ»

Вінниця. СК ВНМУ

(31 січня – початок о 17:00. 1 лютого – початок об 11:00)

Двічі поступившись у минулому турі іншому аутсайдеру чемпіонату – «Регіні-МЕГУ-ОШВСМ», вінницька команда відкотилася у таблиці на останній рядок, і шансів піднятися вище за підсумками «регулярки» у неї залишається не так багато. А тут ще й «Полісся-ЖДУ» отримало хорошу нагоду закріпитися на четвертому рядку, тож, нема сумнівів, буде намагатися взяти у протистоянні з «Білозгар-Медуніверситетом» максимум очок.

Як бачимо, стимули у кожного свої, хоча потенціал житомирської команди для реалізації власних об’єктивно є вищим. Не зайвим буде пригадати і те, що у 2-му турі чемпіонату вона здолала опонента з Вінниці – 3:0 і 3:1. Але якщо у «Білозгар-Медуніверситета», як і тур тому, знову з’явиться на майданчику граючий тренер Юлія Якушева (загалом в обох матчах вона набрала 22 очки), то інтрига однозначно посилиться.

«ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ» - «РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ»

Тернопіль. СК ТНЕУ

(31 січня – початок о 18:00. 1 лютого – початок о 12:00)

Минулого уїк-енду «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ», нарешті, розжилася двома вкрай важливими перемогами. Вражаючі бомбардирські показники при цьому видали досвідченіша Антоніна Жук (загалом набрала 54 очки!) і Таїсія Хорольська (37 очок!). Тому якщо їхні «гармати» із такою ж продуктивністю вистрілюватимуть і в Тернополі, то в місцевої команди можуть виникнути солідні проблеми. Щоправда, «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» має власного бомбардира, що називається, на заздрість – Олександру Міленко, та й у захисних діях, в цілому, має кращі показники, І все ж, хочеться вірити, анонсовані матчі вийдуть значно захопливішими, ніж у 2-му турі, коли підопічні Віктора Туркули перемогли без особливих складнощів – 3:1 і 3:0…