У запеклому протистоянні «Хімік» та «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» обмінялися цілком закономірними перемогами.

Не встигло керівництво діючого чемпіона Суперліги оголосити про підписання угоди з американською центральною блокуючою Кез Браун, як його наставник Євген Ніколаєв одразу ж кинув її у бій. І дебют легіонерки вийшов непоганим, оскільки вона справді допомогла своїй команді здобути перемогу над діючим срібним призером. Однак наступного дня запорізький колектив довів, що теж спроможний досягати позитивного результату, спираючись на майстерність лише вітчизняних виконавиць…

«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - «ХІМІК»

1:3 (20:25, 25:21, 20:25, 16:25)

3:0 (25:20, 25:20, 25:17)

У першому матчі Євген Ніколаєв вирішив задіяти лише справді найсильніших гравців своєї команди, причому випустив Кез Браун у стартовому складі. І, за його словами, американка виконала своє завдання кваліфіковано, «пригасивши» чимало чужих атак, а також відзначившись 12 разів (із них чотири – на блоках). Ось такий вийшов у Запоріжжі, образно кажучи, американський «презент». Як для дебюту, без належної зіграності з новими партнерками, цілком гідно.

Щоправда, у відповідь талановита молода центральна блокуюча «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» Ксенія Пугач видала навіть трохи кращі показники (13 очок, із них чотири – на блоках і три – ейсами). Однак допомога її партнерок виявилася не настільки продуктивною, ніж у суперниць. Бо 14 очок Анни Харчинської, 13 – Вікторії Савченко та 11 – Наталії Луханіної очевидно програвали 19 очкам Тетяни Козлової, 15 – Юлії Бойко та 14 – Ганни Кириченко. Відповідно, можна сказати, вирішальну роль у досить рівному, в цілому, протистоянні відіграла дещо краща виконавська майстерність лідерів «Хіміка».

Натомість наступного дня, коли Євген Ніколаєв дав перепочити Козловій і Браун (остання з’явилася лише в третьому сеті, але фактично нічим не допомогла), випустивши у старті зв’язуючу Дар’ю Великоконь та центральну блокуючу Анастасію Маєвську, в кінцівках першого і другого сетів гра у южненської команди відверто не складалася. Гості втратили, відповідно, шести і п'ятиочкову перевагу. Втім, у цілому господарки майданчику значно ліпше працювали на блоках, менше помилялися на прийомах, а Луханіна і Пугач добряче «гатили» ейси (5 і 3 відповідно). Та й узагалі, підопічні Гарія Єгіазарова грали із завидним запальним «вогником» в очах, діяли розважливіше і, схоже, це стало для суперниць неприємним подарунком. І хоча Кириченко «настріляла» запоріжанкам 20 очок, для загального успіху цього виявилося недостатньо.

Таким чином, «Хімік» зазнав четвертої поразки у сезоні, зрівнявшись за цим показником із «Галичанкою-ТНЕУ-ГАДЗ». Але оскільки тернопільська команда має на очко більше, то саме вона піднялася у таблиці на «чисте» друге місце, відтіснивши діючого чемпіона на третє.