Перевага одних команд над іншими виявилася дивовижно солідною.

Хоч як дивно, але звітний тур по-справжньому феєричних поєдинків нам не подарував. Хоча вони очікувалися і, насамперед, у протистоянні «Хіміка» та «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ». Та чомусь не так сталося, як гадалося…

«ХІМІК» - «ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ»

3:0 (25:8, 25:18, 25:11)

3:0 (25:15, 25:13, 25:20)

Через певні причини у Южному не змогла зіграти ліберо тернопільської команди Тетяна Ротар. Однак навряд чи лише її відсутність стала причиною справжнього провалу підопічних Віктора Туркули. Так, у першому матчі 8 ейсів на користь «Хіміка» суттєво вплинули на певну їхню розгубленість у діях на прийомах, але ж у власних атаках у них теж геть нічого не виходило. Южненки читали гру опоненток наче якийсь букварик і напрочуд легко поралися у захисті, надійно закривши і головного бомбардира «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» Олександру Міленко (у підсумку набрала лише 9 очок), і дуже агресивних, зазвичай, Марію Лозінську та Марину Мазенко (по 3 очки).

У другому поєдинку тернополянки зіграли трохи розважливіше, однак про гідну конкуренцію знову навіть мова не йшла. Перевага «Хіміка» була дивовижно тотальною. Тож його наставник Євген Ніколаєв дав можливість досхочу награтися усім своїм підопічним, за винятком юної ліберо Аніти Сінгх, і кожна з них, крім іншої ліберо Христини Нємцевої, не залишила майданчик без набраних очок.

Хоч як дивно, але у протистоянні одних із лідерів чемпіонату цього самого протистояння майже не споглядалося. Відповідно, у турнірній таблиці «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» опустилася на четверту позицію. Паралельно на третій закріпилося «Полісся-ЖДУ», а у спину тернопільській команді дихає «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ», в якої на одну перемогу менше, однак вона має дві гри в запасі…

«ПОЛІССЯ-ЖДУ» - «РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ»

3:0 (25:14, 25:21, 25:13)

3:0 (25:16, 25:15, 25:18)

Тут теж очікуваної серйозної боротьби не вийшло. На атакуючому потенціалі «Регіни-МЕГУ-ОШВСМ» негативно відобразилася відсутність досвідченішої Антоніни Жук, але ж колектив Петра Хілька абсолютно провалив і прийом! 22 пропущені ейси за два матчі – це вражаючий показник. Паралельно рівненчанки не впоралися у захисті проти Дар’ї Буткевич, котра загалом за два поєдинки записала на свій рахунок 37 очок. Відповідно, перевага «Полісся-ЖДУ» вийшла досить переконливою, і підопічні Анатолія Казьмерчука здобули дві важливі перемоги.

СК «ПРОМЕТЕЙ» - «УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ»

3:1 (25:15, 25:10, 23:25, 25:18)

3:0 (25:14, 25:19, 25:17)

За винятком третьої партії першого матчу, коли підопічні Андрія Романовича раптово заграли у незрозуміло що, вони повністю володіли ігровою ініціативою. При цьому у тому ж поєдинку наставник СК «Прометей» дав можливість перепочити Десіславі Ніколовій та лише зрідка випускав на паркет Діану Карпець і провідну ліберо Вікторію Дельрос, а в другому участь у грі не брали Катерина Дудник і Діана Франкевич.

Поточний лідер чемпіонату суттєво переважав представника Чернігова в усіх ігрових компонентах, і хоча у тих дуже старалася граючий тренер Юлія Камінська (загалом за два дні набрала 30 очок), для успіху команди її зусиль виявилося недостатньо.

«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - «БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ»

3:0 (25:16, 25:14, 25:23)

3:0 (25:15, 25:12, 25:19)

І в цьому протистоянні перевага господарок майданчику над гостями виявилася тотальною. Підопічні Гарія Єгіазарова відіграли значно розважливіше, особливо на блоках, а проти потужних атак Ганни Харчинської, Вікторії Савченко та Наталії Луханіної аргументи у суперниць віднаходилися не часто.

У вінничанок традиційно відзначилася в атаках Валерія Якушева, однак і в цьому двобої вийшло, що «один у полі – не воїн»…

Турнірна таблиця після 14-го туру

tablica