«Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» та «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» ведуть відчайдушну боротьбу за місце у провідному квартеті.

Ще зовсім недавно тернопільська команда перебувала у таблиці на другій позиції та навіть підпирала лідера із Кам’янського. Але так зване випробування конкурентами вона не витримала і, послідовно поступившись «Поліссю-ЖДУ», СК «Прометей» та «Хіміку», відкотилася на четверте місце і перебуває під реальною загрозою опуститися ще нижче. Адже на даний момент підопічні Віктора Туркули випереджають спортсменок Запоріжжя лише на одну перемогу, натомість ті мають дві гри в запасі. Відповідно, їхнє очне побачення в анонсованому турі, безперечно, є центральним…

«ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ» - «ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ»
Тернопіль. СК ТНЕУ
(6 березня – початок о 18:00. 7 березня – початок о 12:00)

Взагалі, ці суперники мають приблизно рівний потенціал. Щоправда, в особистих зустрічах у поточному сезоні тернополянки мають кращі показники: в рамках 6-го туру на виїзді вони обмінялися із запоріжанками перемогами – 3:1 і 2:3, а нещодавньому півфіналі Кубка України взяли гору – 3:1. При цьому продемонстрували більш мобільний та агресивний волейбол, в якому лідери «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» видали значно кращі показники за провідних виконавиць «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ». Так, зокрема, Олександра Міленко набрала 21 очко, Марина Мазенко - 11 (із них 6 – на блоках), Марія Лозінська – 10 (із них 4 – на блоках), і Тетяна Хилюк – 10 (із них 3 – ейсами). Натомість у суперниць 12 очок набрала Лідія Лучко (із них 5 – на блоках), Наталія Луханіна – 12, Анна Харчинська – 11 і Вікторія Савченко – 10.

Але то було 14 лютого. А зараз, через три тижні від тієї дати, обидві команди цілком можуть зіграти інакше. Причому, не обов’язково зі знаком «+». Надто вже непередбачуваними є їхні дії у поточному сезоні. Плюс до того, у минулому турі через проблеми зі здоров’ям у тернополянок не могла зіграти основна ліберо Тетяна Ротар, і чи зіграє в анонсованих матчах – питання риторичне.

Проте, хоч як там було, а турнірне становище і загроза не потрапити за підсумками «регулярки» до квартету найсильніших змушують обидва колективи боротися за кожне очко з особливою самовіддачею. Тобто, зараз, на майданчику СК ТНЕУ, відбудеться ще й заочна боротьба характерів. Чия візьме гору – давайте дізнаємося разом!

«РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ» - СК «ПРОМЕТЕЙ»
Рівне. СК ДЮСШ №4
(6 березня – початок о 18:00. 7 березня – початок об 11:00)

В останніх турах «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» очевидно посилила і свій кадровий потенціал, і власну гру. Однак, піднявшись з останньої позиції у таблиці на поточну сьому, спокійного життя собі підопічні Петра Хілька ще не гарантували. Відповідно, в анонсованих поєдинках з одноосібними лідерками чемпіонату їм точно не завадило би «вигризти» очко-друге.

Втім, волейболістки із Кам’янського однозначно мають стосовно цього свою окрему думку, яка є досить очевидною: ні очка і нікому! І відповідним потенціалом для цього підопічні Андрія Романовича володіють. Тож тут, відверто кажучи, результати залежатимуть, насамперед, від якості дій гостей. А тим розслаблятися нема сенсу…

«УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ» - «ХІМІК»
Южне. ФСК «Олімп»
(6 березня – початок о 17:00. 7 березня – початок об 11:00)

Через певні причини «Університет-ШВСМ» зіграє в Южному, що додає місцевій команді додаткової наснаги. Плюс – у чернігівок, через проблеми зі здоров’ям, навряд чи вийде на майданчик основний бомбардир – Ганна Жула. Таким чином, діючий чемпіон Суперліги водночас отримав одразу два додаткових «козирі» на свою користь. І навряд чи підопічні Євгена Ніколаєва ними не скористаються.

Втім, наставник «Хіміка», скоріш за все, дасть можливість добряче награтися молодим спортсменкам, а це залишає чернігівським студенткам можливість для гідної конкуренції…

«БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ» - «ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ»
Вінниця. СК ВНМУ
(6 березня – початок о 17:00. 7 березня – початок об 11:00)

Якщо лучанки можливість поборотися за місце у квартеті найсильніших вже втратили, то вінничанками з надіями залишити позицію відвертого аутсайдера – ще ні. Відповідно, можна не сумніватися, що підопічні Юлії Якушевої спробують обов’язково збільшити власний скромний доробок у графі перемог.

У той же час колективу Богуслава Галицького необхідно набувати солідного прогресу у власній грі, деяким талановитим виконавицям – мужніти психологічно і зростати технічно, а всім разом – добиватися позитивної ігрової стабільності. Тому поєдинки у Вінниці, судячи з усього, також мають стати інтригуючими та видовищними…

ТРАНСЛЯЦІЇ МАТЧІВ