Нещодавно український волейбольний світ сколихнула новина – вінницький клуб "Серце Поділля" змінив головного тренера. Новим наставником став нападник Іван Слинчук. Як почуває себе у новій ролі та чи планує ще з’явитися на ігровому майданчику, новоспечений граючий тренер розповів кореспонденту сайту volleyball.ua.

– Тиждень тому ви дебютували у якості головного тренера. Як себе почуваєте у новому амплуа?

– Все добре, несподівано. Але стараюсь якнайшвидше адаптуватися до тренерської роботи.

– Ви виглядаєте як досить емоційний тренер. Встигаєте і підказати, і зробити зауваження, і вболівати за підопічних. Вам емоції допомагають у грі?

– Волейбол – це гра без зупинок, це потужність і швидкість, тому без емоцій тут ніяк, головне, щоб позитивні емоції переважали!

ivan slynchuk

– Чому не вийшли на майданчик у матчах проти "Юридичної академії"?

– Останній місяць я тренувався і грав на позиції ліберо, тому вийти в ролі догравальника і приносити користь команді, на жаль, наразі не готовий.

– Є шанс, що вболівальники "Серця Поділля" ще побачать вас на майданчику у якості гравця? Чи ви вже сфокусуєтесь на тренерській роботі?

– І так, і ні! Все можливо! Але буду тренуватися, щоб бути готовим допомогти команді.

ivan slynchuk

– Вбачається нова модна тенденція – молодий граючий головний тренер. Спочатку "Буревісник", потім "МХП-Вінниця", тепер "Серце Поділля". Думаєте, настав час оновлення українського волейболу?

– Не думаю, що це модна тенденція. Інколи так складаються обставини.

– Ваша команда не потрапила до "Фіналу чотирьох" Кубка України. Група була не з легких, але все ж таки... На вашу думку, які причини такого невдалого виступу?

– Велика кількість власних помилок не дозволила нам вийти далі з групи. Це був для нас важкий період, який зробив нас сильнішими.

– Як вважаєте хто стане володарем Кубку у цьому році? (бесіда відбулася до фінальних матчів Кубка України – прим. автора)

– Ігри за трофей цього року принесли багато несподіванок, можливо будуть цікаві результати і в фінальній четвірці. Бажаю командам показати свій найкращий волейбол. А виграє – найсильніший!

ivan slynchuk

Відзначимо, що вінницька команда "Серце Поділля" після 12-ти турів чемпіонату України посідає третє місце турнірної таблиці. 7-8 березня вінничани проведуть виїзні матчі проти чернігівської команди "Буревісник-ШВСМ". Посилання на відео-трансляції 13-го туру чоловічої Суперліги ви зможете знайти на сайті volleyball.ua.

tablica