Волейболістка Шара Венегас дала своє перше інтерв’ю в якості гравця СК «Прометей». Спортсменка розповіла про свої очікування від сезону, перші тренування та інше.

– Як тебе зустріли в команді?

– Дівчата з «Прометея» привітно зустріли мене на першому тренуванні. Вони дуже товариські. Я щаслива бути в такій професійній команді, адже гравці, тренери ті інші члени клубу - справжні професіонали.

– Які очікування від сезону?

– Це мій перший досвід в Європі, і я дуже хвилювалася, бо знала, що вирушаю далеко від Пуерто-Рико - своєї рідної країни. У цьому сезоні чекаю тільки чемпіонства з «Прометеєм» - такий у мене менталітет.

sc prometey

– Нам відомо, що ти вже грала проти своєї нинішньої одноклубниці Даямі Санчес. Де і коли це було?

– Зустрічалися в матчі збірних Куби та Пуерто-Рико кілька років тому. За майданчиком ми з нею справжні друзі. Коли та гра закінчилася, ми довго обіймалися. У неї такий же менталітет щодо спорту, як і в мене: її теж цікавить тільки чемпіонство. Наша культура дуже схожа, і я задоволена, що сьогодні буду грати разом з нею у «Прометеї».

– Ти вже встигла провести кілька тренувань. Які враження від них?

– Я була стривоженою, бо коронавірус завадив мені нормально тренуватися – була велика перерва. Але коли приїхала сюди, до цього всі поставилися з розумінням. Мені говорили: «спокійно, не переживай». Я заспокоїлася, і повністю віддалася роботі. Все дуже подобається. Здавалося б, інша країна та культура, але настільки мені тут тепло й добре, що начебто я українка.

– Знаємо, що ти повинна була прилетіти до нас із собакою. Що вона значить для тебе та як її звуть?

– Так, з собакою породи міні-хаскі. Звуть її Маріно, що в перекладі з португальської означає «морська». Це ім’я її влучно характеризує, адже вона обожнює пляж, сонце та море. У неї блакитні очі, і вона дуже красива. Для мене ця собака - це щось особливе. Ми з нею навіть схожі за характером. Поки вона перебуває з моїми батьками в Пуерто-Рико, бо зараз складно на неї швидко оформити документи. Сподіваюся, що в грудні родичі мені її привезуть.