Волейболістки команди «Полтавчанка» розпочали підготовку до сезону в українській Суперлізі.

Туди команда потрапила, бо стала кращою в іграх плей-офф. Нині спортсменки відновлюють фізичну форму після відпустки.

15-ро полтавських волейболісток відновлюють тренування у спортзалі педуніверситету. Спортсменки готуються до нового сезону, який розпочнеться за місяць. Команда «Полтавчанка» гратиме у Суперлізі, куди змагаються 10 кращих команд України.

Волейболістка команди «Полтавчанка» Тетяна Музиченко каже: "Наші дівчата усвідомлено підійшли до процесу тренувань, всі викладаються на повну. Зараз ми тільки входимо у режим і набираємо фізичну форму, відновлюємось після відпочинку. Цей тиждень ми в тренажерному залі працюємо, а наступний вже почнемо з м’ячами".

vc poltavchanka

За фізичну підготовку у команді відповідає Анна Назаренко.

Волейболістка команди «Полтавчанка» Анна Назаренко говорить: "Дівчата тільки 2 тижні тому завершили ігри, тому ми починаємо повільно і плавно входити у новий сезон. Починаємо із вправ для зміцнення м’язів, сухожиль. І поступово будемо збільшувати навантаження".

vc poltavchanka

Це перший навчально-тренувальний збір для спортсменок. Він триватиме 10 днів. Далі вже почнуться тактичні заняття, розповідає тренер Анатолій Воліченко.

Тренер Анатолій Воліченко говорить: "Плануємо наприкінці серпня у Полтаві провести турнір на 4 команди. І якщо буде можливість виїхати десь поблизу (до Харкова, наприклад, де ближче), теж щось зіграємо, бо команду треба награвати"

Підсилюватися новими гравцями команда буде. Але до основного складу увійдуть волейболістки, які відіграли і минулорічний сезон.

vc poltavchanka

Президент команди «Полтавчанка» Ігор Слинько каже: "Мій принцип, щоб команда на 90% складалася з полтавок. Вони заслужили цей успіх, вийшли у Суперлігу. І було б не гарно і не справедливо замінити їх іншими гравцями. На перегляд приїде 2 волейболістки, якщо нам підійдуть, ми їх візьмемо".

Матчі Суперліги розпочнуться 10 вересня. Домашні полтавські волейболістки відіграють на майданчику педагогічного університету.