Головний тренер ВК "Покуття-Прибилів" Костянтин Лисейко в інтерв'ю sport.if.ua розповів про майбутній дебют у Суперлізі, зміни в команді та вплив карантину на підготовку команди.

- Вже незабаром стартує новий волейбольний сезон. Розкажи, які перипетії очікують на шанувальників волейболу Прикарпаття у новому сезоні.

- Так, вже на початку жовтня стартує черговий чемпіонат Суперліги серед чоловічих команд суперліги в якому буде представлена команда з Прикарпаття. Ми будемо брати участь у найвищому дивізіоні серед чоловіків, а наш фарм-клуб у Вищій лізі. Також плануємо участь у кубку України з волейболу.

- "Покуття-Прибилів" виступатиме у Суперлізі. Розкажи, як проходила підготовка команди до елітного дивізіону.

- Можу сказати, що підготовка проходила дуже швидко у зв'язку з карантином - лише в липні ми перемогли у Вищій лізі і вибороли право виступати в Суперлізі. Тож часу як такого не було, в серпні потрібно було вже проводити підготовку до наступного сезону, приступати до формування складу. Підготовку команда проходила в Снятині на передсезонних зборах, поки все йде по плану. На жаль, через карантинні обмеження не змогли взяти участь в турнірах. Але розглядаємо перший тур Вищої ліги як підготовку до Суперліги, тож вже найближчого вікенду зможемо перевірити нашу силу і награти потрібні зв'язки.

- Чи вплинула «червона зона» на підготовку команди?

- Так, звісно, вплинула, напевно як і на всіх. Але умови для всіх одинакові, тому якщо хочеш бути сильним, потрібно пристосовуватися і працювати. Це ж спорт.

prybyliv

- Суперліга після довгої перерви повертається на Прикарпаття. Хто допомагав команді на шляху до еліти українського волейболу?

- Хочу сказати, що коли ми чотири роки тому починали цей проєкт з Другої ліги України мало хто вірив, а сьогодні завдяки спільній роботі ми повертаємо найвищий рівень волейболу на Прикарпаття. Так, це була моя мрія, яка зараз втілюється в життя. Скажу чесно, після перемоги у Вищій лізі отримав багато дзвінків від знаних волейбольних людей України, які вітали і казали, що після трохи провального туру в Тлумачі в нас, крім нас самих, ніхто не вірив. Та в Тернополі ми довели хто ми є і що з нами потрібно рахуватися.

Щодо людей, які допомагали, щоб це все зробити на самому початку були Володимир Шкварилюк, Володимир Когутяк, Петро Лисачинський, Володиимр Босечко. Після входження села Прибилів до Тлумацької ОТГ нам одразу почало активно допомагати керівництво ОТГ. Коли команда почала виступи у Вищій лізі підставили своє плече Івано-Франківська обласна державна адміністрація та Івано-Франківська обласна рада. Не можу не згадати й Михайла Чиборака, з яким ми створили фарм-клуб, чим допомогли один одному щоб повернути волейбол найвищого рівня. Також хочу подякувати керівництву Федерації волейболу України, які завжди йшли на зустріч і допомагали та розуміли нас. Ці люди і надалі допомагають нам. Ну і, звісно, сама команда, кожен з хлопців, чи на майданчику чи поза ним зробив максимум для нашого тріумфу!

- У новому сезоні Суперліга пройде у зміненому форматі. Як оціниш ці зміни?

- Хочу сказати, що мені більш до вподоби цей формат, для вболівальників він цікавіший. Зменшилось фінансове навантаження на команди, адже зменшилась кількість роз'їздів. Впевнений, загалом на нас очікує цікавий чемпіонат.

- Чи відбулись зміни в команді?

- Звісно, без змін не обійшлося, це нормальний процес. Найголовніше – нам вдалося зберегти практично всіх, хто в минулому сезоні кував з нами перемоги. Щодо нових облич то це як майстри спорту найвищого рівня, так і молодь, яка вважається дуже перспективною у нас в Україні. Загалом зібралась хороша компанія, якій до снаги вирішувати поставлені завдання.

- Насамкінець, які завдання команди на дебютний розіграш Суперліги?

- Ну завдання цілком реальні - треба розуміти, що це дебют на такому рівні, але хочемо закріпитися в Українській Суперлізі! Скажімо так, ми не збираємося віддавати просто так ні одного очка, ні партії, будемо старатися наскільки нам дозволить наша майстерність.

prybylyv