Новий головний тренер СК «Прометей» Іван Петков дав перше інтерв'ю. У ньому болгарський фахівець розповів, чому прийняв пропозицію президента клубу Володимира Дубинського, з чого почне роботу в клубі, а також оцінив нинішній рівень гри кам'янської команди.

– Іване, ви віддали 15 років клубу «Маріца», завоювали багато трофеїв і стали найуспішнішим тренером Болгарії. Приїзд в «Прометей» - це бажання довести всьому світові, що ви кращий, чи це суто комерційний інтерес?

– Ні, це не комерційний інтерес. Люди, які мене знають, підтвердять, що гроші - останнє, що мене цікавить. Категорично стверджую: я тут заради волейболу. «Прометей» - дуже амбітний проект, в нього вкладають душу. Я дуже сподіваюся реалізувати ці амбіції.

– Президент клубу СК «Прометей» Володимир Дубинський призначив колишнього головного тренера Андрія Романовича вашим першим помічником. Ви якийсь час будете використовувати його напрацювання або відразу ж почнете перебудовувати гру команди?

– Для початку мені потрібно познайомитися з командою, а також дізнатися у своїх колег по тренерському штабу, як вони до цього працювали з волейболістками і що думають про гру кожної з них. Звичайно, буду щось змінювати. Адже це нормально, коли у кожного тренера своє бачення роботи. Але кардинальних змін найближчим часом не буде: у нас просто немає на них часу. Поступово я переведу тренувальний процес за власним баченням - він буде заснований на використанні сильних сторін наших волейболісток і, звичайно, використаю досвід та напрацювання своїх помічників.

– Напевно, перед приїздом до України дивилися ігри «Прометея» в YouTube. Як оцінюєте рівень нашої команди на сьогоднішній день?

– Думаю, що «Прометей» складається з якісних українських гравців, деякі з них грають в національній збірній України. Крім того, є сильні легіонери: Лора Китипова, Шара Венегас і Даямі Санчес. Тобто в цілому враження про клуб дуже гарне. Це сильна команда, але належить дізнатися про неї особисто і тоді вже робити висновки.

– Чи будете спиратися на Лору Китипову й будувати через неї певні стратегії на ігри? Адже Лора була капітаном вашої команди і національної збірної Болгарії.

– Зв’язуючий - це найголовніший гравець у кожній команді. Тому нормально, що ми будемо будувати гру через Лору. Але в той же час не варто забувати й про інших гравців. У кожної волейболістки своя роль і кожна з них дуже важлива.

– Чи можете поділитися своїми планами?

– Знаю, що найближчі місяці будуть дуже важливі для «Прометея». Адже нам належить зіграти матч за Суперкубок України, після чого - два поєдинки в Кубку ЄКВ проти «Тирговіште». Тому для початку я хочу познайомитися з тренерським штабом клубу, щоб зрозуміти, в якому напрямку нам рухатися далі.

prometey