Боротьба за місце під лідером може стати неймовірно гострою.

Оскільки «Епіцентр-Подоляни» свій матч проти «Серця Поділля» у рамках перенесеного раніше 3-го туру чемпіонату відіграли ще 25 листопада (підопічні Юрія Мельничука впевнено перемогли – 3:0), то саме вони разом і вінницькою командою вже закрили змагальну програму першого кола регулярної першості. Причому, зробили це в статусі одноосібного лідера, завершивши на свою користь всі дев’ять проведених поєдинків. Тепер залишається з’ясувати, хто стане їхніми найближчими переслідувачами у другому колі змагань. На це питання і має дати відповідь серія анонсованих ігор…

СНЯТИН (СК «Колос»)

3 грудня

16.00 «Барком-Кажани» - ВК «МХП-Вінниця»
19.00 СК «Покуття-Прибилів» - ВСК «МХП-Вінниця»

4 грудня

14.00 ВСК «МХП-Вінниця» - «Барком-Кажани»
17.00 ВК «МХП-Вінниця» - СК «Покуття-Прибилів»

Нема сумнівів, що на лідерських позиціях, відповідно до свого справжнього потенціалу, однозначно мають перебувати «Барком-Кажани». Однак хвороба кількох гравців дуже негативно позначилася на поточній боєздатності львівського гранда, і його мало не сенсаційна перемога в попередньому турі над «Юракадемією», якій він поступався на тай-брейку – 11:14, зайве тому підтвердження. Тож наразі протистояння «кажанів» з обома амбітними представниками Тростянця (особливо з ВК «МХП-Вінниця», котрий також очевидно націлюється на п’єдестал) легкою прогулянкою для підопічних Угіса Крастіньша точно не стануть. Та й відпускати «Епіцентр-Подолян» у таблиці далеченько – справа невдячна. Отже, хоч не хоч, а львів’янам знову доведеться на повну викладатися через «не можу»…

У свою чергу, нещодавньою перемогою над тією ж «Юракадемією» (3:1) дебютант Суперліги – СК «Покуття-Прибилів» - також дав зрозуміти, що пасти задніх в елітному дивізіоні аж ніяк не збирається. Відповідно, аби продовжити посідати місце у провідному квартеті, зараз йому теж необхідно будь-що долати обидві тростянецькі команди. Чи ж по силах це підопічним Костянтина Лисейка – питання абсолютно риторичне.

Отже, найближчими днями на арені снятинського СК «Колос», безсумнівно, буде неймовірно спекотно…

ХАРКІВ (СК НЮУ)

3 грудня

16.00 «Юракадемія» - ВК «Житичі-ПНУ»
19.00 «Локомотив» - «Буревісник-ШВСМ»

4 грудня

10.30 «Буревісник-ШВСМ» - «Юракадемія»
13.30 ВК «Житичі-ПНУ» - «Локомотив»

У цьому квартеті «родзинкою» має стати поєдинок «юристів» та «житичів». Першим із них необхідно будь-що здобувати дорогоцінні очки, інакше цікавий колектив Сергія Коваленка так і продовжить знаходитися в зоні аутсайдерів. Те ж саме можна сказати і стосовно волейболістів «Буревісника-ШВСМ», які, здається, таки спроможні у чемпіонаті на більше.

Житомирянам же ці самі очки вкрай необхідні задля можливості вдалої погоні за «Епіцентр-Подолянами». Болюче фіаско від них у попередньому турі вимагає від підопічних Сергія Терейківського переконливо реабілітуватися в очах своїх уболівальників. Отже, необхідно долати і «Юракадемію» і, тим більше, «Локомотив». Та чи вийде? Давайте дізнаємося разом!