Натомість, загострилася боротьба за четверте місце та за потрапляння до зони плей-офф.

Результати першого повноцінного післяноворічного туру, в цілому, вийшли такими, на які й слід було очікувати: кращі за своїм поточним турнірним статусом здобули достатньо впевнені перемоги. Загальну картину зіпсувала лише дещо несподівана поразка «Покуття-Прибилів» у Вінниці. Натомість тепер, коли на учасників Суперліги очікує серія вирішальних матчів в рамках першого етапу змагань, інтрига досягла апогею, що називається, від і до…

ВІННИЦЯ (СК ВНМУ)

ВК «МХП-Вінниця» - «Барком-Кажани» - 0:3 (22:25, 19:25, 11:25)
ВСК «МХП-Вінниця» - «Покуття-Прибилів» - 3:2 (25:14, 25:20, 19:25, 25:27, 15:12)

«Барком-Кажани» - ВСК « МХП-Вінниця» - 3:0 (25:17, 25:17, 25:12)
«Покуття-Прибилів» - ВК «МХП-Вінниця» - 1:3 (25:22, 20:25, 22:25, 12:25) 

Попри очікування гострої конкуренції в протистоянні колективів Костянтина Рябухи та Угіса Крастіньша, насправді перевага підопічних другого з них виявилася майже абсолютною. Львів’яни швидко вибили опонентів з прийому, підтвердження чому – 10 загальнокомандних ейсів, а також значно продуктивніше відіграли на блоках. Плюс до того – представники Тростянця так і не зуміли надійно нівелювати загрозу, так би мовити. з обох флангів, де разючими діагональними «пострілами» із солідним відсотком реалізації почергово відзначалися Антон Квафарена (загалом набрав 15 очок) та Ілля Ковальов (12 очок). У потрібні моменти своє вагоме слово промовляв і Олег Шевченко (9 очок).

Тож якщо в стартовому сеті, завдяки зусиллям Артема Скорохода, Владислава Щурова та Івана Волковича (у підсумку набрали по 7 очок), волейболісти ВК «МХП-Вінниця» ще пробували чинити впертий опір, то надалі перевага «кажанів» виглядала тотальною.

Оскільки ж наступного дня підопічні Угіса Крастіньша без жодних клопотів обіграли ще й молодіжний склад клубу з Тростянця, то вони продовжили боротьбу за право завершити перший етап чемпіонату на першій же позиції.

А ось волейболісти «Покуття-Прибилів», які ще донедавна мали хороші шанси реально зазіхнути навіть на почесну четверту сходинку, поступово їх розтринькали. І зараз, після валідольної поразки від ВСК «МХП-Вінниця» (представників Тлумача не врятували навіть 19 очок Станіслава Азарова та 15 – граючого тренера Ігора Меркушева, оскільки у суперників ще краще «вистрілив» свій дует бомбардирів у складі Сергія Міщенка – 23 очки та Михайла Якушенка – 21 очко), перед колективом Костянтина Лисейка все більш реально вимальовується необхідність відстояти перепустку хоча б до раунду плей-офф. Адже тепер непогані надії на це мають якраз їхні теперішні кривдники…

ЖИТОМИР (СК «Динамо»)

ВК «Житичі-ПНУ» - «Юракадемія» - 3:0 (25:17, 25:17, 25:22)
«Буревісник-ШВСМ» - «Локомотив» - 3:0 (25:20, 25:21, 25:20)

«Юракадемія» - «Буревісник-ШВСМ» - 3:0 (25:18, 25:15, 25:16)
«Локомотив» - ВК «Житичі-ПНУ» - 0:3 (14:25, 13:25, 15:25)

Апріорі здавалося, що «юристи», котрі видали серію яскравих матчів у грудні, і зараз намагатимуться вправно скористатися відсутністю в складі ВК «Житичі-ПНУ» провідного бомбардира Віталія Бондара. Але на ділі, що називається, натрапила коса на камінь, бо кількість помилок у діях харків’ян зашкалювала, і сама лише хороша реалізація Андрія Рогожина (відзначився 8 разів) врятувати їх ніяк не могла. Тим більше, житомиряни, розлючені самі на себе втратою в передноворічному місяці цілої купи дорогоцінних очок, відіграли дуже агресивно, а відсутність Бондара повністю нівелювала завидна активність Дмитра Шоркіна (набрав 13 очок) та Алена Дідовича (11 очок).

Очікувано не зустрівши серйозного опору ще й з боку «Локомотива», волейболісти «Житичів-ПНУ» у піднесеному настрої вирушили готуватися до чергового «побачення» з «Барком-Кажанами», запланованого на 22 січня. Це буде останній шанс житомирського колективу спробувати зачепитися у «регулярці» за підсумкове друге місце.

Що ж до «Юракадемії», то вона, несподівано легко розтрощивши прийом гравців «Буревісника-ШВСМ» вражаючими 16-ма ейсами (6 із яких на свій рахунок записав той же Рогожин!), зберегла хороші шанси завершити регулярний чемпіонат на почесній четвертій позиції. Хоча такі ж самі (до речі – достатньо реальні) надії плекають і волейболісти ВК «МХП-Вінниця», і навіть «Серця Поділля», попри хворобу головного тренера останніх Івана Слинчука та фіаско майже без шансів у Городку…

ГОРОДОК (СК «Епіцентр»)

«Епіцентр-Подоляни» - «Серце Поділля» - 3:0 (25:21, 25:15, 25:16)

До свого першого післяноворічного поєдинку підопічні Юрія Мельничука знали, що його основні переслідувачі в таблиці свої матчі вже виграли. Тож ситуація, що називається, однозначно вимагала тримати марку і, зрештою, вони відіграли так, як і подобає команді в статусі лідера. Попри хороший бойовий настрій суперників, городочани одразу ж спробували нав’язати тим зручний для себе стиль гри та, в підсумку, досягли свого. На повну задіявши всю міць ударного тріо Володимир Сидоренко (у стартовому сеті записав на свій рахунок 7 очок із 13 загальних) – Юрій Томин (5 із 12 загальних) – Дмитро Сухінін (5 із 10 загальних), у середині партії господарі майданчику створили комфортний очковий відрив, який надійно втримали до завершального розіграшу. Хоч як лідери «Серця Поділля» Ігор Свірідов, Ілля Довгий та Роман Волков (у підсумку відзначився 12 разів) старалися «перестріляти» опонентів, у них це не вийшло.

А коли під час перерви Юрій Мельничук вніс у дії своїх гравців певні корективи, і в другому сеті вони продуктивніше попіклувалися про надійність захисних дій, ініціатива перейшла до них остаточно. Завдяки кращій мобільності, у «подолян» значно якісніше запрацював блок, а Андрій Оробко (загалом набрав 11 очок) та Володимир Остапенко (8 очок) постійно турбували гостей стрімкими атаками першим темпом. Благо – вправними передачами про це добре піклувався зв’язуючий Владислав Діденко, який повернувся на майданчик після лікування травми.

Третя партія швидко промайнула за сценарієм, схожим на партію попередню і, таким чином, «Епіцентр-Подоляни» розпочали 2021 рік на приємній для себе успішній хвилі, здобувши в чемпіонаті 12-ту перемогу поспіль...

tablitsa