13 лютого завершився регулярний чемпіонат України серед чоловічих команд Суперліги сезону 2020-2021 років.

Ще незавершений сезон стовідсотково запам’ятається і вболівальникам, і спортсменам – новим для Суперліги регламентом, перенесеними матчами, відсутністю глядачів та неймовірними протистоянням. Але досить «романтики», краще повернемося до команд та турнірного становища.

Отже, після десяти зіграних турів колективи розташувалися у такому порядку:

Півфінал:

1. ВК «Барком-Кажани» (Львів)

2. «Епіцентр-Подоляни» (Городок)

Плей-офф:

3. ВК «Житичі» (Житомир)

4. ВК «МХП-Вінниця» (Тростянець)

5. «Юридична академія» (Харків)

6. «Покуття-Прибилів» (Тлумач)

Плей-аут:

7. ВК «Серце Поділля» (Вінниця)

8. «Буревісник-ШВСМ» (Чернігів)

9. ВСК «МХП-Вінниця» (Тростянець)

10. «Локомотив» (Харків)

superleague man

Спробуємо коротко та зрозуміло роз’яснити вам, дорогі читачі, що на нас чекає далі.

Регламент чемпіонату України 2020-2021

На першому етапі команди зіграли два кола-два тури. Клуби були розділені за територіальним принципом.

На другому етапі команди, які посіли 1-2 місця на І етапі, участь не беруть і проходять одразу у півфінал чемпіонату. Це ВК «Барком-Кажани» (Львів) та «Епіцентр-Подоляни» (Городок).

Команди, які посіли 3, 4, 5, 6 місця грають за системою плей-офф: 3-6, 4-5 з трьох матчів до двох перемог. Таким чином, утворилися такі пари раунду плей-офф:

ПЛЕЙ-ОФФ

3-6 місця

ВК «Житичі» (Житомир) – «Покуття-Прибилів» (Тлумач)

4-5 місця

ВК «МХП-Вінниця» (Тростянець) – «Юридична академія» (Харків)

zhytychi - prybyliv

Перші матчі приймає команда, яка нижче за рейтингом після І етапу. Другі матчі приймає команда, яка вище за рейтингом після ІІ етапу. У разі рівності перемог грається додатковий матч на майданчику команди, яка вища за рейтингом після І етапу.

II round super league ukraine men 2020-2021

На третьому етапі команди, які посіли 1 та 2 місця «регулярки» зіграють проти переможців матчів «плей-офф» за принципом: 1 місце – переможець пари «3-6»; 2 місце – переможець пари «4-5». Півфінал відбувається з п’яти матчів до трьох перемог.

Четвертий етап – переможці півфіналів грають у фінальному раунді за золоті \ срібні нагороди з п’яти матчів до трьох перемог. Команди, які програли у півфіналі розіграють бронзові медалі. Ігри відбуваються з п’яти матчів до трьох перемог. Команди, які програли у «плей-офф» грають за 5-6 місця (три матчів до двох перемог).

ПЛЕЙ-АУТ

Команди, які посіли 7-10 місця за підсумками І етапу, грають у два кола два тури. ІІ етап ці команди починають з очками: 7 місце – 3 очка, 8 місце – 2 очка, 9 місце – 1 очко, 10 місце – 0 очок. У підсумку 7-8 місце залишається у Суперлізі на наступний сезон. 9 місце – грає перехідні матчі з другою командою Вищої ліги, а 10 місце – вибуває з елітного дивізіону.

7 місце – ВК «Серце Поділля» (Вінниця) – 3 очки

8 місце – «Буревісник-ШВСМ» (Чернігів) – 2 очки

9 місце – ВСК «МХП-Вінниця» (Тростянець) – 1 очко

10 місце – «Локомотив» (Харків) – 0 очок.

loko - serdce podillya

І тур приймає команда, яка посіла 8 місце (Чернігів – 04-07 березня), ІІ тур відбудеться на майданчику команди, яка стала сьомою – (Вінниця – 18-21 березня).

Детально ознайомитися з регламентом Суперліги і не тільки можна на офіційному сайті Федерації волейболу України.

Календар матчів плей-офф станом на 13 лютого 2021 лютого.

ХХХ чемпіонат України серед чоловічих команд сезону 2020-2021 рр. набирає обертів. І ми впевнені, що вже найближчим часом ми побачимо справжню чоловічу боротьбу за нагороди.

До речі, не забувайте, що 25-27 лютого у Житомирі та Полтаві відбудуться чвертьфінальні матчі Кубка України.

На нашу скромну думку, звання найнеочікуванішого за результатами турніру може по праву отримувати саме розіграш національного Кубка. Саме тому у нашому спеціальному матеріалі, ми так детально розповіли про результати жеребкування та поспілкувалися зі всіма представниками Топ-8.