Головний тренер ВК «Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ» Гарій Єґіазаров в інтерв’ю прес-службі клубу відзначив важливість перемоги у заключному турі «регулярки».

– На сьогодні склалась така ситуація, що дві домашні перемоги дозволять нам, незважаючи як зіграє решта команд, зайняти третє місце за підсумками першого етапу. Це надасть право у вирішальному матчі першого плей-офф мати перевагу домашнього майданчика. Тому ці зустрічі для нас важливі. Потрібно виходити на максимально високе місце, наскільки це можливо. З такою метою і готуємося до ігор домашнього туру. Щодо кадрового потенціалу, то зараз навіть боюсь щось говорити, але наразі ситуація зі складом нормальна.

– Чи розуміють дівчата важливість майбутніх матчів? Не виникає занепокоєння щодо так званого «недонастрою» у зустрічах проти аутсайдерів турнірного становища?

– Я застерігаю від цього команду, тому що до будь-якого суперника потрібно ставитись із повагою. Не можна його недооцінювати. Особливо у жіночому спорті, адже результати тут можуть бути непередбачуваними. Я завжди кажу: «щоб грати із суперником на сприятливий результат використовуючи 50 відсотків свого потенціалу, потрібно мати дуже високу майстерність!». Ми собі цього дозволити не можемо. Завдання стоїть одне – перемагати. Для цього потрібно віддавати сили у грі максимально.

– Чи може вплинути на результат перерва в ігровій практиці, котру зараз мають ваші підлеглі?

– Я так не вважаю. Пауза була нетривалою. Це по-перше. По-друге, є спеціальні вправи, які ми використовуємо у тренувальному процесі, котрі дозволяють підтримувати ігровий тонус команди. Особливих проблем у цьому сенсі я не бачу. Ми намагались зіграти товариську зустріч минулих вихідних із «Алантою», але погодні умови не дозволили нашим територіальним сусідам дістатися Запоріжжя.

– Наостанок питання про вболівальників, яким нарешті дозволять бути присутніми на матчах. Як впливатиме цей факт на гру дівчат?

– Я вважаю, це дуже добрий знак. Мабуть варто нагадати, передусім ми граємо як раз для глядачів. Тому відповідальність та бажання продемонструвати свої найкращі якості у наших дівчат обов’язково будуть подвійними. Я у цьому переконаний.