Перший раунд – за підопічними Угіса Крастіньша.

Вболівальники. Наживо за матчем могли спостерігати лише керівники обох клубів та невеличкий фан-сектор місцевої команди.

Стартові склади. І Угіс Крастіньш, і новоспечений наставник подолян Валерій Парамей вирішили не ризикувати та не вигадувати нові стратегії, випустивши свої бойові склади.

"Барком-Кажани": Головень-Кафарена, Семенюк-Дрозд, Ковальов-Шевченко, Брова (ліберо).
"Епіцентр-Подоляни": Діденко-Томин, Оробко-Остапенко, Сидоренко-Сухінін, Фомин – Анохін (ліберо).

1-й сет. У стартовій партії обидва колективи намагалися віднайти свою грою через помилки на подачах та в атаках. На табло зазвичай світився нічийний рахунок, або команди почергово виходили на два очки вперед. Кінцівка сету відзначилася боротьбою двох діагональних, яку виграв легіонер "кажанів", ефективно зігравши у "другій зоні" – 24:23. А от Юрій Томин у наступному епізоді зіграв на користь своєї екс-команди, атакувавши в аут – 25:23 і 1-0.

2-й сет. Рівна гра у другому сеті тривала лише до рахунку 6:6. Далі головний тренер "Епіцентру" Валерій Парамей спробував зробити заміни на позиції діагонального – замість Юрія Томина на майданчику з’явився Олександр Буздуган. Але очікуваного ефекту вона не принесла – після атаки нападника у трос, Томин повернувся до складу основної команду. Далі слідувала певна кількість блоків від "Баркому", які зробили рахунок на табло 19:13. Наставнику городочан довелося використати тайм-аут. Перерва не принесла "Епіцентру" результату і не збила агресивний настрій капітана львів’ян Юрія Семенюка. Спочатку блокуючий вдало діяв в атаці, а потім зробив ейс. Крапку у цій партії поставив блок Іллі Ковальова – 25:15 і 2-0.

3-й сет. "Епіцентр" не збирався здаватися і на майданчику у подолян з’явився вже третій діагональний – серб Марко Ніколіч, який зазвичай виступає на позиції догравальника. Загальну картинку цю заміна не змінила, але підопічні Валерія Парамея всіма силами намагалися не відпускати "кажанів" вперед, що їм добре вдавалося до рахунку 16:16. Але кілька вдалих дій львів’ян на блоці та в атаці – і 20:17. Далі "запрацювала" потужна подача Дмитра Сухініна – 20:19, після якої Угісу Крастіньшу довелося взяти невелику перерву. Помилка на подачі все того ж Сухініна, результативна атака Ковальова та ейс Семенюка – і 23:19. І хоч як не намагався Володимир Сидоренко забивати з "четвертої зони", але дует Головень-Кафарена сьогодні діяв напрочуд вдало. Саме атака останнього і стала завершальним акордом у першому фінальному матчі– 25:21 і 3-0.

Статистика. Найрезультативнішим гравцем матчу став діагональний "кажанів" – Антон Кафарена. У його рахунку 14 очок. У подолян відзначився Володимир Сидоренко – 9 очок.

Суперліга України. Фінал. Серія до трьох перемог. 1-й матч

Барком-Кажани – Епіцентр-Подоляни – 3:0 (25:23, 25:15, 25:21)

15 квітня. Львів. ПС "Галичина".

"Барком-Кажани": Кафарена (набрав 14 очок), Семенюк (13), Ковальов (11), Шевченко (10), Дрозд (7), Головень (2) – стартова шістка, Брова (ліберо).
Головний тренер: Угіс Крастіньш.

"Епіцентр-Подоляни": Сидоренко (9), Оробко (8), Остапенко (5), Сухінін (4), Томин (3), Діденко (2) – стартова шістка, Фомин – Анохін (ліберо), Ніколіч (1), Вітюк, Буздуган.
Головний тренер: Валерій Парамей.

Очки – 75:59, подача – 5:3, атака – 41:24, блок – 11:5.

Рахунок у серії: 1-0.

Афіша. 16 квітня о 15:00 відбудеться другий матч фінального протистояння. Онлайн-трансляція.