Холоднокровний та завжди зосереджений під час матчів головком "Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ" Гарій Єґіазаров відповів на питання клубної пресслужби по дорозі до Запоріжжя після фінального матчу за бронзові нагороди.

 Гарію Щамоєвичу, що зараз відчуваєте? Чи є сили святкувати бронзовий результат після таких виснажливих зустрічей?

 Не помилюся коли відповім за усіх причетних до цього результату — відчуваємо задоволення від виконаної роботи, а сили аби як слід відзначити "бронзу" обов'язково знайдуться (посміхається). Я обіцяв, що ігри будуть складними. Луцька команда завжди непогано виглядає вдома. Навіть із визнаними лідерами чемпіонату вони у рідних стінах грають гідно. Додайте до цього дозвіл проводити матчі у Луцьку із глядачами, адже вони не у червоній зоні, а також психологічне навантаження, котре притаманне матчам медальної серії. Все це позначилося на діях обох команд. Сьогоднішня гра була цікавою для глядачів, адже мала складний та непередбачуваний сценарій. Але з точки зору конструктиву у ній було багато браку. Все через хвилювання та відповідальність за результат. Втім я дуже вдячний своїм підлеглим, що вони впоралися із завданням!

– Про що більш за все переживали напередодні четвертого матчу із лучанками?

 (сміється). Я до цього кілька раз наголошував  виграє той, хто проявить більше характеру. Той хто витримає цю моральну напругу, відповідно, зробить менше помилок. Тут немає нічого нового. Я радію, що команда врахувала мої настанови, знайшла у себе сили і у п'ятій партії дотиснула господарок.

 Обидва матчі тривали по п'ять партій...

 Не дивує, абсолютно. Сьогоднішній поєдинок став логічним продовженням вчорашнього. Сценарії були практично ідентичні. Як і вчора переможець першої партії визначався на більше-менше, але цього разу нам вдалося схилити шальки терезів на власну користь. Потім вели 2:1 за партіями. Загалом двічі зіграли максимальну кількість партій. Коли грають два рівних суперники важко щось прогнозувати заздалегідь.

 Гарію Шамоєвичу, чим будете займатись після повернення додому?

 Команда тренуватиметься ще до завершення травня. Потім заслужена відпустка. До речі, вітаю всіх наших вболівальників, ректорат Запорізького національного університету та особисто Миколу Олександровича Фролова із нашою спільною перемогою! Щиро дякуємо, що вірили в нас та підтримували!

orbita-znu