За інформацією volleyball.ua, у сезоні 2021-2022 СК "Прометей" буде проводити свої домашні матчі у смт Слобожанське, яке примикає до північної околиці міста Дніпро.

Новою ареною для чинного чемпіона країни стане СК "Слобожанський", де у сезоні 2020-2021 грала "Аланта".

Офіційно волейбольний клуб поки що не повідомляє про зміну локації, але вже зареєструвався на Лігу чемпіонів під назвою – СК "Прометей" місто Дніпро.

sc prometey champions legue

Нагадаємо, що у структуру СК "Прометей" входять жіночий волейбольний клуб, жіноча та дві чоловічі баскетбольні команди, а також Академія "Прометей".

В інтерв'ю пресслужбі баскетбольного "Прометея" президент команди Володимир Дубинський повідомив, що команді доведеться покинути рідне Кам’янське не за власним бажанням:

– На жаль, це так, команда буде переїжджати. Особисто для мене це величезний біль і цей момент складно усвідомити. Ми завжди пов'язували свій проект з Кам'янським, досягли того, що в місті була проведена реконструкція спорткомплексу і думаю, що зараз це найкращий маленький зал в країні (посміхається). Але після виборів, на жаль, сталася низка неприємних подій. Міський голова Кам'янського ніколи не фінансував проекти, які були пов'язані з "Прометеєм", і ми, чесно кажучи, не сильно його просили і розуміли, що повинні бути самодостатніми. Свого часу завдяки допомозі президента Федерації баскетболу України Михайла Бродського в комунальну власність був переданий недобудований Палац спорту і цей об'єкт позачергово був внесений до списку тих, які підлягали завершенню будівництва. І ось після виборів раптом змінилося ставлення до "Прометея", ми стали розуміти, що будівля спорткомплексу швидше за все буде приватизована. На ім'я мера було складено листа з проханням про передачу Палацу спорту з комунальної власності до облради, але ми отримали відповідь за підписом мера про недоцільність і передачі об'єкта, і його фінансування, i ми зрозуміли, що все зовсім погано. Після цього відбувалися зміни керівництва спорткомплексу "Прометей", поява заборон тренуватися там нашим командам при тому, що діяв трирічний договір оренди між нами та комплексом. Зі свого боку ми намагалися налагодити з мером якийсь діалог, підписати, наприклад, Меморандум про співпрацю, але цього не сталося. Пішли абсолютно непотрібні процеси, на нас почав здійснюватися шалений тиск з боку новоспеченого керівництва спорткомплексу, коли викликалася поліція навіть під час півфінальних ігор плей-оф, відключалося світло. І все це відбувалося постійно.

Не хочу нікого звинувачувати. Напевно, цю будівлю хтось хоче приватизувати. З'явився, наприклад, документ про недостатню оплату оренди, нам було запропоновано платити 600 тисяч гривень в місяць, коли за угодою сума становила 100 тисяч гривень. ...Складно сказати. У мене чимало питань і претензій, але ми стали розуміти, що залишатися в Кам'янському неможливо і необхідно кудись переїжджати, хоча ми і створили всю необхідну інфраструктуру: житло гравцям, академію, зал, робочі місця.

Через півроку ви побачите, що в спорткомплексі "Прометей" в Кам'янському знову все буде зруйновано, так, як і було до нас. Ми пропонували навіть залишити в місті баскетбольну команду Вищої ліги, але нас не хочуть навіть слухати.

Кам'янське, вибач! Всіх вас люблю і чекаю на іграх! Ми залишаємося з Вами! Ви ж знаєте: тільки "Прометей", тільки перемога!