Ліберо «Регіна-МЕГУ» Анна Василишина в інтерв'ю клубній пресслужбі розповіла про те, як розпочала займатися волейболом і як в дитинстві вболівала за «Регіну-МЕГУ», про розвиток і переваги в своєму амплуа, про нового наставника та взаємини зі старшими гравцями в команді.

– Анно, як Ви розпочали займатися волейболом?

– Свій волейбольний шлях я розпочала ще у школі. У 6 класі, вчитель запропонував прийти подивитись як грають старшокласники, мене це дуже надихнуло та зацікавило і вже з наступного дня я прийшла на своє перше тренування, де місцеві волейболісти погодились показати мені декілька прийомів. Саме з того дня все і розпочалося...

– Ваші батьки підтримують Ваше захоплення? Відвідують матчі?

– Батьки завжди і всюди підтримують мене і волейбол не є виключенням. Коли маємо домашні матчі то зазвичай відвідують, але коли граємо на виїзді то вболівають через екрани телефонів.

– Наприклад, тато після ігор зазвичай більше критикує чи підтримує?

– Тато завжди говорить об‘єктивну думку щодо моєї гри. Якщо добре відіграла – похвалить, якщо погано – то ні, але підтримає завжди.

– Згадайте свій перший матч «Регіни-МЕГУ», на який Ви сходили? Що Ви тоді відчували?

– Перший матч «Регіни-МЕГУ» який я відвідала, був ще близько 4х років тому. Тоді я була дуже здивована рівнем майстерності дівчат та рівнем волейболу Рівного в загальному.

– Чи виникло тоді бажання, стати гравцем Регіни?

– На той момент, я навіть не уявляла, що зможу бути частинкою «Регіни-МЕГУ», але поставила собі ціль в майбутньому пограти саме тут.

– Минулий сезон Ви провели у Вищій Лізі, який матч найбільше запам'ятався із минулого сезону?

– Найбільше запам‘ятався мій дебютний матч на позиції ліберо, у Вінниці. Ми з дівчатами показали гідну гру та зуміли пройти у наступний етап Кубку України. Отримали чудові емоції, які змотивували працювати ще більше.

anna vasilishuna

– В міжсезонні команду очолив болгарський фахівець Мартін Живков, як Ви порозумілись із тренером та чи комфортно Вам працювати разом?

– Мартін – чудовий та досвідчений тренер, який знайшов підхід абсолютно до кожного гравця. На тренуваннях Мартін дає підтримку та поради, а також вселяє у нас впевненість. Ми всі займаємося однією справою – це спорт. А у спорті можливо все, і це справді допомагає! Порозумілись ми з перших днів, легко спілкуючись англійською мовою. Також, Мартін активно вчить українську мову і вже володіє нею на певному рівні. Працювати комфортно і це ще більше надихає до кращих результатів.

– В новому сезоні, Ви будете виступати у Суперлізі, як Вам таке підвищення? Відчувається відповідальність?

– Звичайно відчуваю, команда і тренер покладають на мене певні надії. Дуже рада, що мені випав такий шанс. Буду старатися не підвести їх та зробити все, що в моїх силах.

– На позиції основного ліберо – вже не один сезон грає досвідченна Тетяна Лустюк. Якісь моменти почерпнули для себе від неї?

– Звичайно, Таня досвідчений гравець, який добре знається у своїй справі. Кожного тренування я звертаю увагу на ігрові моменти що стосуються ліберо і багато чому від неї навчаюсь.

– А на тренуваннях, який конект у Вас із Тетяною? Можливо розбираєте певні ігрові ситуації?

– Конект маємо хороший. Таня завжди підкаже та допоможе розібрати якісь ігрові ситуації. Також завжди підтримує коли бачить що щось йде не так.

– Що найбільше подобається: гра на прийомі чи у захисті? І чому?

– Усі елементи, що стосуються мого амплуа приносять мені задоволення. Але, якщо обирати, то гра у захисті подобається більше, тому що дістати важкий м‘яч є ще тим викликом для мене...

– Гравець ліберо не приносить команді забиті очки, проте виконує величезну роботу для їх досягнення. Емоції вибухають після завершення розіграшу, чи реагуєте на це більш спокійно?

– Особисто для мене, кожен забитий м‘яч викликає неабияку радість. Після вдалого розіграшу ми емоції не приховуємо, навіть на тренуваннях.

– Майже у кожного гравця є свої волейбольні кумири. Хто з колег по амплуа подобається Вам?

– Найбільше захоплююсь грою гравчині з Южного - Христиною Нємцевою. Я вважаю, що вона має прекрасну техніку та бажання вдосконалюватись та перемагати.

– Особисті цілі які поставили самі собі в цьому сезоні?

– В першу чергу отримати ігровий досвід і взяти максимум від сезону та нового тренера. Будемо працювати!