Цього тижня "Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ" розпочне свій шлях у другому за рангом національному турнірі – розіграші Кубку України-Дмарт. Напередодні виїзду до Кам'янського, клубна пресслужба поспілкувалась із центральною блокуючою запорізької команди.

– Ксеніє, як оцінюєте початок сезону?

– Робити якісь конкретні висновки ще зарано, адже ми зіграли тільки-но п'ять офіційних матчів у чемпіонаті. Загалом, ви краще запитайте у нашого тренера, він все одно більше бачить наші недоліки, або “плюси” (посміхається). Одне можу сказати впевнено, нинішній сезон буде непростим. Є сильні команди, сильні суперники і практично кожен наступний матч матиме інтригуюче підґрунтя.

– Чи є зараз якісь проблеми із порозумінням у командній роботі?

– Жодних. Ми всі одна одну вже добре знаємо. Спілкуємось, дружимо. На мій погляд, це може стати запорукою загального успіху. Але, повторюсь, сезон лише на “розігріві”. Як і у будь-якому ігровому колективі є банальні робочі моменті, втім, ми відкрито їх обговорюємо та робимо висновки. Ось, наприклад, у нас з'явилась нова зв'язка – Станіслава Парфьонова, це теж “робочий” момент. Зараз ми її (С.Парфьонову – прим.авт) більше відчуваємо та розуміємо. Це нормальний, як кажуть, “виробничий” процес.

– Попереду на “Орбіту-ЗНУ-ЗОДЮСШ” чекає старт у розіграші національного Кубку. Які завдання ставить Гарій Єґіазаров перед відрядженням до Кам'янського?

– Завдання конкретне – виграти всі матчі та вийти з групи. Наразі триває наполеглива підготовка до виїзних поєдинків на базі спортивного комплексу Запорізького національного університету. Все за графіком (посміхається).

– Головний матч у другому раунді кубкових перегонів буде проти “Аланти”? Якщо так, то чи готуєтесь якось особливо до зустрічі із представницями Дніпропетровщини?

– Звісно, гра буде напруженою, але ми вже грали проти цієї команди і добре знаємо її змінений склад. Втім, “плюс-мінус” розуміємо як вони грають, як вони налаштовуються на зустрічі. Головне, є усвідомлення того, як нам потрібно налаштовуватись на ігри проти “Аланти”. Проте не варто забувати, що і гра проти господарок майданчику — резервісток “Прометея”, також буде не прохідною. Це доволі сильна команда. Нам потрібно бути також максимально сконцентрованими.