Чинний переможець Ліги чемпіонів – польська "Закса" – відмовилася від участі у клубному чемпіонаті світу, який у грудні пройде у Бразилії.

"Нам шкода, що після успіху в Лізі чемпіонів ми втрачаємо можливість примножити досягнення на міжнародній арені. Клубний чемпіонат світу – престижний турнір, і, безперечно, запрошення на нього було для нас великою честю. Однак, перед прийняттям остаточного рішення, нам довелося врахувати кілька аспектів. На жаль, дивлячись на поточну епідеміологічну ситуацію у світі, а також на логістичні проблеми, пов'язані з поїздкою до Бразилії, ми змушені відмовитись від участі у турнірі. Здоров'я та безпека команди мають для нас ключове значення. Крім того, у нас насичений календар матчів у польській лізі та Лізі чемпіонів", – заявив президент клубу Себастьян Свідерський.

Турнір у бразильському Бетіні пройде з 8 по 12 грудня.

На 11 грудня у "Закси" заплановано матч чемпіонату Польщі з "Ольштином", а на 14 грудня – гостьова зустріч Ліги чемпіонів із новосибірським "Локомотивом". Раніше Свідерський нарікав на велику відстань, а також велику різницю у часі та температурі між Бразилією та Новосибірськом.

Поки що невідомо, хто замінить "Заксу" на турнірі. Серед підтверджених учасників фіналіст європейської Ліги чемпіонів минулого сезону – італійське "Трентіно", найсильніший клуб Азії іранський "Сірджан", чемпіон Бразилії "Фунвік", а також фіналісти останнього клубного чемпіонату Південної Америки – бразильське "Крузейро" і аргентинський "Сан-Хуан". Чинний переможець змагань італійська "Чивітанова" на турнір не була запрошена.

Спочатку команди зіграють в двох групах, а потім по дві кращі команди вийдуть до півфіналу. Фіналісти розіграють золоті та срібні нагороди. Команди, які програли в 1\2 фіналу – "бронзу".

Переможцями турніру в різні роки ставали італійські команди "Трентіно" (2009, 2010, 2011, 2012, 2018) і "Чивітанова" (2019), бразильське "Крузейро" (2013, 2015, 2016), російські клуби "Бєлогор'є" (2014) та "Зеніт-Казань" (2017).