За інформацією сайту volleyball.ua матчі національної Суперліги 2022-2023 проходитимуть у місті Чернівці.

Поки що, Федерація волейболу України не підтвердила цю інформацію.

Регламент та учасники турніру також ще невідомі.

Дати проведення: жовтень 2022 року – квітень 2023 року.

У лютому, ще до початку повномасштабної війни ми повідомляли про створення Професіональної волейбольної ліги України (далі – ПВЛУ), президентом якої став Володимир Дубинський. На той момент ПВЛУ була створена лише для жіночих команд, і зіграти в ній мали сім команд – СК "Прометей", "Аланта", "Хімік", Академія "Прометей", "Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ", "Волинь-Університет-ОДЮСШ" та ВК "Полісся-ШВСМ-ЖДУ".

Як стало відомо кореспондентам volleyball.ua, у травні цього року, ФВУ передала ПВЛУ право на організацію та проведення чемпіонату України серед жіночих та чоловічих команд Суперліги терміном на 5 років.

Тепер жіночий чемпіонат матиме назву Суперліга-Дмарт, а чоловічий – Суперліга-Будінвест. Друга назва – це титульний спонсор змагань.

Відзначимо, що наказом Міністерства молоді та спорту України «Про деякі питання проведення всеукраїнських спортивних заходів в умовах воєнного стану» №1587 від 28 травня 2022, дозволено організацію проведення в окремих місцевостях України з дотриманням умов безпеки, передбачених законодавством про воєнний стан та без присутності глядачів.