Раніше ми вже повідомляли, що матчі національної Суперліги 2022-2023 проходитимуть у місті Чернівці.

Сьогодні ж офіційно стали відомі всі учасники турніру.

Заявки на участь у ПВЛУ подали 8 чоловічих клубів: "Барком-Кажани" (Львів), "Епіцентр-Подоляни" (Городок), "Прометей-Дніпро", "Юракадемія" (Харків), "Житичі" (Житомир), ВК "МХП-Винниця", "ДСО-ЗУНУ-Динамо" (Тернопіль) та ВК "Решетилівка".

Та 8 жіночих: СК "Прометей", "Аланта" (Дніпро), "Волинь" (Волинський край), "Добродій-Медуніверситет-ШВСМ" (Вінниця), "Галичанка-ЗУНУ" (Тернопіль), СК "Балта" (Одеська область), Збірна України U-15 (2008-2009 р.н.) та Збірна України U-17 (2006-2007 р.н.).

Дати проведення: жовтень 2022 року – квітень 2023 року.

У лютому, ще до початку повномасштабної війни ми повідомляли про створення Професіональної волейбольної ліги України (далі – ПВЛУ), президентом якої став Володимир Дубинський. На той момент ПВЛУ була створена лише для жіночих команд.

Але як стало відомо кореспондентам volleyball.ua, у травні цього року, ФВУ передала ПВЛУ право на організацію та проведення чемпіонату України серед жіночих та чоловічих команд Суперліги терміном на 5 років.

Жіночий чемпіонат матиме назву Суперліга-Дмарт, а чоловічий – Суперліга-Будінвест. Друга назва – це титульний спонсор змагань.

Натомість, ФВУ продовжить займатися національними збірними України та збірними командами різних вікових груп, дитячим волейболом та чемпіонатами України Вищої ліги, Першої та Другої ліг.