10 лютого на майданчик арени “ПВЛУ” вийде команда, яка ще два дні тому грала у Лізі чемпіонів.

Як відомо, напередодні сезону 2022-2023 було вирішено, що один склад СК “Прометей”, яким керуватиме болгарський фахівець Іван Петков виступатиме у чемпіонаті Чехії (Екстраліга), в Лізі чемпіонів та на турнірі MEVZA (Середньо-європейська зональна асоціація). А другий під керівництвом Андрія Романовича буде грати у Суперлізі України.

Так і було до нещодавнього часу.

“Прометей” Петкова відіграв два кола регулярного чемпіонату Чехії, став лідером і вирішив не грати третє кола матчів.

У Лізі чемпіонів колектив завершив свій виступ на четвертому місті групи В, вигравши лише один матч з шести.

sc prometey ukraine

Чемпіонат MEVZA досі триває: там український клуб здобув перемогу у трьох матчах з 4. Наступні поєдинки відбудуться 15 та 16 лютого.

Що ж стосується “Прометея” Романовича, то станом на 10 лютого 17:00 посідає третю сходинку турнірної таблиці чемпіонату України (13 виграних матчів з 17). “Прометей” двічі програв вінницькому “Добродію” (2:3 та 2:3) та “Аланті” (0:3). Саме після останньої поразки Андрій Романович покинув пост головного тренера.

sc prometey ukraine

А вчора, 9 лютого, до Чернівців майже всім складом (крім легіонерів) повернувся “Прометей” Івана Петкова. І сьогодні всі волейболістки вже значаться у технічній заявці Суперліги-Дмарт.

sc prometey ukraine volleyball

Додамо, що пасуюча Анастасія Горбаченко, ліберо Яна Прокопова та блокуюча Христина Старостенко перейшли до збірної України U17. Нападниця Марина Мірчева покинула “Прометей”.

Вже сьогодні, 10 лютого о 19:00 оновлений “Прометей” Івана Петкова зіграє проти вінницької команди “Добродій” в рамках 9-го туру Суперліги-Дмарт. Переглянути матч можна за посиланням.