Догравальний Богдан Татаренко підписав контракт з харківським клубом “Юракадемія”.

В минулому сезоні харків’яни посіли третю сходинку чемпіонату України.

Більшу частину своєї спортивної кар’єри Татаренко провів у чернігівському “Буревіснику” (2012-2017), потім виступав у хмельницькому “Новаторі” (2017\18), а далі поїхав до кіпрського “Олімпіас Френару” (2018\19).

Український волейболіст також був гравцем словацької команду “Свідник” (2019\20) та французького “Mende Volley Lozère” (2020\21). Потім догравальник повернувся до України, де два сезони поспіль був капітаном ВК “МХП-Вінниця”.

bohdan tatarenko ukraine volleyball

В інтерв’ю сайту volleyball.ua Татаренко розповів чому для продовження кар’єри обрав харківський клуб та яким для нього видався сезон 2022-2023.

– Богдане, як оцінюєте для себе сезон 2022-2023?

– Сезон 2022\23 видався важким особисто для мене. Сезон реабілітації та повернення на майданчик, я б так це назвав. Для команди я б заніс цей сезон у плюс. Нехай ми програли плей-оф “Юридичній академії”, але згадайте якою була команда в сезоні 21/22 і якою стала в сезоні 22/23. Загалом, було круто!

– Чому вирiшили змiнити команду і чому обрали “Юракадемію”?

– Хочу боротися за медалі чемпіонату України!

– Чи є iнформацiя, де цього сезону базуватиметься “Юракадемія”?

– На скільки мені відомо клуб базуватиметься у Чернівцях, як і було минулого року.

– У харківській командi також виступатиме пасуючий Андрiй Стеблецький, з яким ви грали кiлька сезонiв поспiль. Чи допоможе це швидше адаптуватися у колективi та налагодити iгровi зв'язки?

– Мені здається тут все просто: ігрові зв'язки налагодити не буде проблемою, за цей сезон ми знайшли взаємодію та, мені здається, вже розуміємо один одного без слів. А ось адаптація в колективі, можливо, буде складнішою, бо кожен колектив своєрідний. Але я дуже сподіваюся, що ми знайдемо зв'язок з хлопцями, з якими ніколи не грали разом. Сезон все покаже!

Фото: pvlu.org