3-4 лютого у Шостці відбулася історична подія, а саме перший чемпіонат України з волейболу на снігу.

Чемпіонами України з волейболу на снігу стали команди з міста Київ - Віталій Дідух\Андрій Гольонко та Олена Борисенко\Ольга Довгопол.

Протягом двох днів на кортах стадіону "Зірка" в м. Шостка точилась запекла боротьба, від якої танув сніг під ногами у спортсменів, за перші в історії України нагороди чемпіонату з волейболу на снігу. 

До фінальної 4-ки у жінок потрапили три команди з Києва та команда м. Суми, у чоловіків – 2 команди з Білої Церкви, команди м. Києва та м. Суми.

У підсумку місця на подіумі розподілились наступним чином:

жінки: 1 місце – Борисенко/Довгопол (Київ), 2 місце – Безпалько/Коваленко (Київ), 3 місце – Демідова/Лисенко (Суми);

snow volleyball women

чоловіки: 1 місце – Дідух/Гольонко (Київ), 2 місце – Нестеренко/Азаров (Біла Церква), 3 місце – Бур’ян/Дідик (Біла Церква).

snow volleyball men

Детальні результати змагань: чоловіча сітка, жіноча сіткаФОТО МАТЧІВ

Нагадаємо, що чемпіони України отримали право виступити у фінальній частині чемпіонату Європи, який відбудеться в Австрії 23-25 березня. 

Також відзначимо, що волейбол на снігу набуває популярності с кожним днем все більше і більше. Нещодавно ФІВБ (Міжнародна федерація волейболу) та ЄКВ (Європейська конфедерація волейболу) оголосили, що проведуть виставковий матч з волейболу на снігу на Олімпійських іграх-2018, що пройдуть у Південній Кореї.