Головний тренер жіночої збірної України прокоментував результати жеребкування на ЧС-2018, де ми потрапили у групу до Азербайджану, Голландії, Ізраїлю, Данії та Норвегії. Матчі групи відбудуться у травні-червні у Баку.

- У нашій групі явним фаворитом виглядає команда Голландії. Усе ж таки ця збірна боролася на останній Олімпіаді за медалі, стала четвертою, а випадково такі результати не здобуваються. У них дуже серйозний колектив і результати голландок на міжнародніій арені зайвий раз це підтверджують. Це не означає, що ми не можемо з ними боротися, і ми будемо серйозно на них налаштовуватися, але саме голландки головні претендентки на першу позицію в групі.

- Команда Азербайджану останнім часом ніяких здобутків не мала, але раніше були турніри, де ця збірна гриміла на увесь світ. І не в останню чергу завдяки українським волейболісткам. Наскільки це серйозний суперник для нас?

- Я не вважаю, що команда Азербайджану набагато сильніша за нас, взагалі сумніваюся, що ця збірна сильніша за команду України. Да, турнір пройде в Азербайджані, на їх користь гратиме фактор рідних стін, але за підбором гравців ми їм точно не поступаємося. Такі суперники як Азербайджан і, тим більше, Ізраїль нам точно по силам.

- Що можете сказати по командам Данії і Норвегії?

- Ми поважаємо усіх суперників, але ці команди в плані гри, нам не повинні навязати боротьби. Я б сказав, що ці команди рівня Латвії і Австрії, з якими ми грали в останньому відборі на Євро-2017. 
Звісно, ми недооцінювати суперника не збираємося, але основні наші конкуренти зовсім інші.

- Українська жіноча збірна останній раз і єдиний раз на чемпіонаті світу виступала у 1994 році. У цій групі ми можемо реально задумуватися про потрапляння на світовий форум?

- Звісно, ми тільки на це і будемо налаштовуватися. Напряму у фінальний етап вийде переможець групи, друга команда проведе ще додатковий раунд відбору на чемпіонат світу. Якщо нам вдасться зібрати усіх найсильніших, якщо у нас не буде травмованих, думаю, ми реально претендуватимемо на поїздку до Японії на фінал. Єдине, на чому я часто наголошую, ми нашою збірною проводимо дуже мало поєдинків. Тренування тренуваннями, але нам просто необхідні спаринги. Награвати склад ми маємо не в офіційних поєдинках, а у товариських. Сподіваюся, що нам вдасться провести хорошу підготовку до кваліфікації ЧС-2018 і зіграти необхідну кількість таких матчів.