Жіноча збірна України розпочала підготовку до відбіркового турніру чемпіонату світу-2018, який відбудеться 30 травня-3 червня у Баку.

За інформацією головного тренера збірної України Гарій ЄГІАЗАРОВ, на збір, який розпочався 5 травня в Южному і триватиме до 28 травня, запрошені 20 волейболісток. Збір проходить на базі ФСК «Олімп».

Серед них: зв’язуючі – Олена НОВГОРОДЧЕНКО, Олександра ПЕРЕТЯТЬКО, Марина ДЕГТЯРЬОВА.

центральні блокуючі – Світлана ДОРСМАН, Ірина ТРУШКІНА, Інна МОЛОДЦОВА, Юлія ГЕРАСИМОВА, Діана КАРПЕЦЬ,  Тетяна ЯЦКІВ

кутові нападники – Тетяна КОЗЛОВА, Надія КОДОЛА, Олеся РИХЛЮК, Анна СТЕПАНЮК, Ганна КИРИЧЕНКО, Катерина ДУДНИК, Карина ЮРЧЕНКО, Анастасія ЧЕРНУХА

ліберо – Вікторія ДЕЛЬРОС, Аліна СТЕПАНЧУК, Христина НЄМЦЕВА.

До тренерського штабу збірної, крім головного тренера, увійшли: тренер Дмитро ФІЛІШТИНСЬКИЙ, статистик Марк ДИКОВЧЕНКО, лікар Віктор НЕДАШКОВСЬКИЙ, масажист Олег КРИВКО. Також нам допомагає в тренувальному процесі южненський тренер з фізпідготовки Олексій КОНОВАЛОВ.

Ще два питання керманич збірної висвітлив окремо.

ОЛЕСЯ РИХЛЮК

- Нападниця швейцарського «Волеро» днями завершила чемпіонату Швейцарії, а з 9 по 14 квітня гратиме у клубному чемпіонату світу, який відбувається в Японії. У таборі збірної Олеся з’явиться невдовзі після завершення змагань.

СПАРИНГИ

- Нажаль, станом на 8 травня жодна з команд, кому ми надіслали запрошення на проведення товариських матчів, а робота в цьому відношення ведеться достатньо давно, не підтвердила свою згоду на участь в них. У нас біда зі спарингами. Якщо раніше на них не виділялися кошти, хоча до нас хотіли приїхати, то сьогодні – зворотня ситуація: Федерація волейболу України готова фінансувати спаринги, але бажаючих, нажаль, немає.

 

Чемпіонат світу-2018. Відбірковий турнір. 2-й раунд

Група Е. Баку. Палац спортивних ігор

День 1. 30 травня

14.00. Данія - Нідерланди

16.30. Азербайджан - Норвегія

19.00. Ізраїль - УКРАЇНА

День 2. 31 травня

14:00 Нідерланди - Норвегія

16:30 Україна - Азербайджан

19:00 Данія - Ізраїль

День 3. 1 червня

14:00 Норвегія - УКРАЇНА

16:30 Азербайджан - Данія

19:00 Ізраїль - Нідерланди

День 4. 2 червня

14:00 Данія - Норвегія І

16:30 Ізраїль - Азербайджан

19:00 Нідерланди - УКРАЇНА

День 5. 3 червня.

14:00 Норвегія - Ізраїль

16:30 Азербайджан - Нідерланди

19:00 УКРАЇНА – Данія

У фінальну частину напряму виходить кожен з переможців шести груп 2-го раунду відбіркового турніру. Команди, які посіли другі місця в цих групах, зіграють в груповому турнірі (22-27 серпня), де визначать володарів двох путівок на світовий форум.