11-13 травня в Івано-Франківську збірна України зіграє у міжнародному турнірі з командами Латвії, Білорусі та нашою молодіжкою (U-21).

На базі спорткомплексу місцевого Коледжу фізичного виховання, в планах підготовки до кваліфікаційного раунду чемпіонату світу-2018, українська національна команда нині проводить учбово-тренувальний збір. Про його деталі прес-службі ФВУ розповів головний тренер наших волейболістів Угіс Крастіньш…

- Насамперед, хто саме прибув на збір і в якому фізичному стані перебувають наші гравці?

- Вдалося зібрати 15 виконавців, на яких я, в принципі, і розраховував. Це ліберо – Денис ФОМИН і Горден БРОВА; зв’язуючі – Дмитро СТОРОЖИЛОВ і Володимир КОВАЛЬЧУК; центральні блокуючі – Костянтин РЯБУХА, Андрій ЛЕВЧЕНКО, Максим ДРОЗД і Юрій СЕМЕНЮК; діагональні – Володимир ТЕВКУН, Юрій ТОМИН і Василь ТУПЧІЙ; догравальники – Андрій ДЯЧКОВ, Андрій КУЦМУС, Олексій КЛЯМАР і Олег ШЕВЧЕНКО.

Приємно зазначити, що всі без винятку прибули повністю здоровими, тож у нас триває повноцінний робочий процес.

- Умовами організації збору задоволені?

- Ще б пак! Усі об’єкти розташовані дуже компактно – готель, ігрова арена,  тренажерний зал, а також Центр здоров’я, спеціалісти якого надають нам всіляку допомогу. Все поруч і все – в нашому повному розпорядженні. Про краще годі й мріяти.

- 11-13 травня збірна України зіграє у товариському турнірі, де, крім нашої молодіжки (U-21), вашими суперниками також будуть команди Латвії та Білорусі. Чи можна їх вважати серйозними спаринг-партнерами, з огляду на те, що у відбірковому раунді світової першості вашим підопічним доведеться зустрітися з такими «монстрами» континентального волейболу, як французи та німці?

- Наскільки мені відомо, збірна Латвії приїде оптимальним складом, який насправді досить сильний. Склад білорусів мені невідомий, проте і ця команда вміє грати, скажімо так, у сучасний волейбол. Тож матчі з такими суперниками однозначно будуть для нас дуже корисними.

Що ж до спарингу з нашою молодіжкою, то тут більше користі отримають молоді гравці, які також готуються до відповідальних стартів – свого кваліфікаційного турніру чемпіонату світу. До речі, їхні шанси на вихід із групи досить солідні.

- А як щодо шансів головної команди країни?

- Відверто кажучи, нам доведеться куди складніше, оскільки суперники в нашій групі – не подарунок. Нагадаю, що, крім Франції та Німеччини, це команди Азербайджану, Туреччини та Ісландії. І все ж ми налаштовані оптимістично. Адже наша збірна – теж далеко не подарунок!

- Інформацію про своїх суперників володієте? Відео з матчами за їхньою участю?

- Поки ні, але будемо володіти. Адже свої перші спаринги вони також проведуть найближчими днями і, скажімо, ігри тих же Франції з Німеччиною ми побачимо.

Та цим ми займемося вже після турніру в Івано-Франківську. Користуючись нагодою, хочу запросити всіх шанувальників волейболу на трибуни місцевого Коледжу фізичного виховання. Нам потрібна ваша підтримка!

ТРАНСЛЯЦІЇ матчів міжнародного турніру в Івано-Франківську