Капітан збірної України (U-21) Тимофій ПОЛУЯН напередодні старту чемпіонату світу оцінив шанси збірної України на цих змаганнях. Нагадаємо, що українці стартують 23 червня о 13.30 матчем зі збірної Аргентини.

- Як настрій, Тимофію, перед історичною для українського волейболу подією?

- Настрій бойовий. Дуже раді, що потрапили на чемпіонат світу. Дуже хотіли цього.  Сподіваюсь, у нас все вийде.

- Як пройшла підготовка?

- Підготовка традиційно пройшла в Харкові. Фізично не було складно, скоріш, складно було морально, але, вважаю, підготувалися добре. На мій погляд, ми готові – наскільки, покажуть вже самі ігри.

- Які очікування від чемпіонату світу?

- Нас очікують важкі матчі вже з самого початку, адже група, самі знаєте, у нас непроста. Боротимемося з усіма суперниками до кінця. Сподіваюсь, потрапимо в четвірку.

- На чемпіонаті світу важкий ігровий графік: вісім матчів за десять днів. Готові до цього?

- На чемпіонаті Європи було ненабагато менше (сім матчів за дев’ять днів. – прим.автора), але ми витримали цей графік. Думаю, тут теж витримаємо.  Не в перший раз (посміхається).

- На вашу думку, команда виросла за період, який пройшов від чемпіонату Європи? Якщо так, то в чому?

- Гадаю, що і морально, і в технічному плані гравці додали. І фізично напевно теж - хтось  став вище стрибати, сильніше бити. Так, звісно, це не сильно помітно, адже всіх хлопців постійно бачиш упродовж сезону, зростаємо всі разом. Якщо б грали десь за кордоном, мабуть, цей прогрес був би більше помітний зі сторони.  Але в цілому всі, гадаю, спрогресували.

- А команда в цілому? Якщо судити, наприклад, по недавнім відбірковим матчам.

- Гадаю, так. Мені задається, що психологічно ми точно стали сильніші, і в технічному плані додали. І це допомогло нам відібратися на «світ».

- Що, на ваш погляд, буде основним фактором для досягнення максимально можливого результату?

- Моральна складова, я думаю.  Якщо будемо психологічно стійкими, то ми зможемо виграти у будь-якої команди, навіть у тих же поляків. Звісно, це буде нелегко зробити. Але якщо ми на рівних боролися з ними на чемпіонаті Європи, а поляки цим складом становилися чемпіонами світу в 2015 році, то і з іншими командами нам під силу боротися.