Головний тренер збірної України (U-21) Микола ПАСАЖІН дав невелике інтерв'ю за кілька годин до відльоту чемпіонату світу.

- Команда розпочала підготовку після двотижневої паузи після відбіркового турніру чемпіонату світу. Наскільки вдалося привести до оптимального стану?

- Звісно, хотілось би, щоб стан команди був краще, адже пауза в роботі дійсно була достатньо великою. Хотілось би зіграти і спаринг. Не вийшло. Тому перші ігри нам будуть даватися дуже важко.

- Лідер збірної Олег Плотницький, як відомо, був задіяний в національній збірній, і таким чином, був відсутній під час підготовки у «молодіжці»…

- Думаю, що це позитивний момент для збірної. З його приїздом, думаю, хлопці ожили в емоційному плані. Він лідер команди, заводний хлопець, тим більше приїхав у доброму гуморі після успішного виступу збірної. Той позитив, яким він зарядився там, передасть нашій команді, і у нас теж все вийде.

- Як почувають себе гравці, які мали травми -  Дмитро Вієцький та Дмитро Канаєв?

- Вієцький в атаці працював не на повну силу – на 60-70%. У Канаєва періодично відчуває біль в нозі, хоча, наприклад, після вихідного, рухався доволі непогано.

- Що скажете про силу суперників в групі?

- Складно сказати, наскільки вони сильні відносно, скажемо, збірної Польщі. Силу можна відчути лише в очному протистоянні. Найбільш сильною в цій групі мені здається збірна Ірану. Аргентинці грають, як і європейські збірні – акуратно, намагаються зробити менше власних помилок, італійці в такому ж дусі, хоча в атаці вони доволі агресивні. В цілому, можна сказати, що суперники серйозні, але з ними можна грати. І не тільки грати, але й перемагати. Потенційно збірній України багато чого по плечу, але тільки ігри покажуть, наскільки вдасться реалізувати цей потенціал. Звісно, ми налаштовуємося на перемогу в кожному матчі, незважаючи на статус опонента.