Президент ФВУ Михайло МЕЛЬНИК поділився враженнями за підсумками першого етапу чемпіонату світу (U-21), де збірна України, нагадаємо, посіла 4-е місце в групі С.

- В першу чергу, мені було цікава збірна України, адже на чемпіонатах світу двічі був в якості судді.  Тож з організацією я знайомий, але, звісно, цікаво знов увійти в це середовище.  Взагалі, рівень команд учасниць досить високий.

ЗАГАЛЬНІ ВРАЖЕННЯ

- Що стосується загальних вражень, то дуже негативне враження залишає те, що на іграх мало вболівальників. Десять-двадцять глядачів – це хіба показник для таких змагань. Але разом з цим українська команда мала найбільшу підтримку. Увесь час десь десять вболівальників підтримували нашу команду, зокрема наші професійні вболівальників на чолі Ігорем Шитенком, які їздять за нашою молодіжною збірною . Хочу їм подякувати особисто за таку палку підтримку.

ВИСТУП ЗБІРНОЇ

- Що стосується саме виступу збірної, то по-перше хочу сказати, що ми попали в саму складну групу на цьому чемпіонаті. По пам’яті, Аргентина – друга в світовому рейтингу, Іран, якщо я не помиляюся четвертий, Італія – восьма, а ми – одинадцяті, і то завдяки тогорічному успіху на чемпіонаті Європи юніорської збірної. Хто б міг подумати, що Італія буде найслабшою в нашій групі, а так практично і вийшло. В другий день хлопці молодці – зіграли дуже серйозну гру проти Ірану, а ця команда, на мій погляд, буде, якщо не в «призах», то дуже близько до них. Програли в п’яти партіях і італійцям, але Італія це завжди Італія. Трохи прикрий осадок від першої ігри – з аргентинцями. Не вийшло у нас гри, не було команди, як говорили після матчу представники нашої команди. Чому так? Не знаю. Тренерам видніше. Хоча аргентинці з першого погляду нічого такого собою не представляють – немає високих гравців,– вони виграли і у нас, і у італійців. Відзначу дуже сильну гру в захисті цієї команди. Але на чемпіонатах світу не буває слабких суперників.  

Думаю, що для гравців це великий досвід побувати на чемпіонаті світу, де ми не були, нагадаю, з 2001-го року. Вже само по собі потрапляння на ці змагання - це величезний успіх. Звичайно, хотілось, якщо не медалей, але десь все ж таки вище. І боротьба в чемпіонаті продовжується, тепер вже 9-16-і місця.

Виступ збірної – це хороший урок для всіх, зокрема для ФВУ, для гравців, для тренерів. Думаю, що у нас все попереду. Треба готуватися, треба грати багато спарингів. Всім нам треба професійно підходити до таких змагань, в тому числі і для як президента ФВУ.