Міжнародна федерація волейболу (ФІВБ) представила офіційні логотипи чоловічого і жіночого ЧС-2022, логотипи міст-господарів, а також деякі елементи фірмового стилю.

"Гендерно-нейтральні логотипи натхненні стрибком волейболіста, який піднімається вгору, щоб досягти кінцевої мети: виграти престижний і складний турнір і продемонструвати кращі якості. Це також демонструє, що чемпіонати світу – це вершина стійкості і навичок волейболіста. Спритність і витонченість цього виду спорту, а також інтенсивність цього флагманського турніру також відображені в логотипах", – йдеться в повідомленні.

Логотип чоловічого турніру виконаний в кольорах російського триколора, а логотип жіночого ЧС – в кольорах прапорів Нідерландів і Польщі.

Елементи фірмового стилю натхненні спортивними і культурними елементами, пов'язаними з приймаючими країнами. У випадку з Росією це ведмідь, матрьошка, балалайка, шапка-вушанка, жар-птиця.

logo

Нагадаємо, що турнір в Росії прийматимуть Москва, Санкт-Петербург, Калінінград, Ярославль, Казань, Уфа, Єкатеринбург, Новосибірськ, Красноярськ і Кемерово. Для кожного міста розроблені свої логотипи.

logo

Повідомляється, що ФІВБ розробила логотипи турніру і фірмову стилістику у співпраці з компанією WPP's Landor – одним зі світових лідерів в області брендового консалтингу та дизайну.