Після завершення континентальних чемпіонатів визначилися всі учасники чемпіонату світу-2022, який пройде в Росії.

Дві збірні автоматично стали учасниками турніру – діючий чемпіон Польща і організатор чемпіонату Росія.

Ще по дві путівки були розіграні на континентальних чемпіонатах. В Європі їх взяли Італія і Словенія, в Південній Америці – Бразилія і Аргентина, в Африці – Туніс і Камерун, в Північній Америці – Пуерто-Рико і Канада, в Азії – Іран і Японія.

Решта 12 команд потрапили на турнір по світовому рейтингу. Це Франція (4), США (7), Сербія (9), Куба (13), Нідерланди (15), Німеччина (16), Мексика (17), Туреччина (18), Єгипет (19), Катар (20), Болгарія (21) і Китай (22).

Чоловічій збірній Україні для потрапляння на ЧС не вистачило одного місця в світовому рейтингу. Наша команда трималася на 22-му місці, але в останній момент опустилася на 23-тю сходинку. Її місце зайняв Китай, що і дозволило йому здобути останню ліцензію.

Жеребкування чемпіонату світу пройде 30 вересня.

Чемпіонат світу пройде з 26 серпня по 11 вересня 2022 року в десяти російських містах. Матч-відкриття відбудеться в Санкт-Петербурзі, а ігри першого групового етапу пройдуть в Москві, Кемерово, Єкатеринбурзі, Уфі, Новосибірську і Красноярську. Поєдинки другого групового етапу пройдуть в Казані, Калінінграді, Ярославлі і Санкт-Петербурзі. «Фінал шести» і медальні матчі прийме Москва.

russia 2022