В Москві пройшла церемонія жеребкування чемпіонату світу з волейболу, який відбудеться з 26 серпня по 11 вересня 2022 року в десяти російських містах.

Команда-господарка турніру Росія і ще п'ять кращих команд світового рейтингу очолили шість груп. Їх суперники визначилися в результаті жеребкування.

Чемпіонат світу-2022. І груповий етап

Група А (Москва): Росія, Сербія, Туніс, Пуерто-Ріко

Група B (Кемерово): Бразилія, Японія, Куба, Катар

Група С (Новосибірськ): Польща, США, Мексика, Болгарія

Група D (Уфа): Франція, Словенія, Німеччина, Камерун

Група E (Єкатеринбург): Італія, Канада, Туреччина, Китай

Група F (Красноярськ): Аргентина, Іран, Нідерланди, Єгипет

world championship 2022

До другого групового етапу гарантовано виходять дві перші команди з кожного квартету, а також чотири команди з третіх місць з найкращими показниками.

На чемпіонаті світу візьмуть участь 24 команди. Дві збірні автоматично стали учасниками турніру – діючий чемпіон Польща і організатор чемпіонату Росія. Ще по дві путівки були розіграні на континентальних чемпіонатах. В Європі їх завоювали Італія і Словенія, в Південній Америці – Бразилія і Аргентина, в Африці – Туніс і Камерун, в Північній Америці – Пуерто-Ріко і Канада, в Азії – Іран і Японія.

Решта 12 команд потрапили на турнір по світовому рейтингу. Це Франція (4), США (7), Сербія (9), Куба (13), Нідерланди (15), Німеччина (16), Мексика (17), Туреччина (18), Єгипет (19), Катар (20), Болгарія (21) і Китай (22).

Нагадаємо, що чоловічій збірній Україні для потрапляння на чемпіонат світу-2022 не вистачило одного місця в світовому рейтингу. Наша команда трималася на 22-му місці, але в останній момент опустилася на 23-тю сходинку. Її місце зайняв Китай, що і дозволило йому забрати останню ліцензію. Жіночій збірній не вистачило 4-х позицій. Зараз команда Володимира Орлова посідає 27 сходинку світового рейтингу.