Чоловіча збірна України, завдяки рейтингу та забороні росії брати участь у міжнародних змаганнях під егідою ФІВБ та ЄКВ, зіграє на чемпіонаті світу-2022.

Сьогодні Україна офіційно стала учасником чемпіонату світу-2022!

Цьогорічний чоловічий чемпіонат світу з волейболу відбудеться у Польщі та Словенії.

До речі, збірна Польщі – переможець двох останніх чемпіонатів світу.

Нагадаємо, що змагання мали пройти з 26 серпня по 11 вересня 2022 року в 10-ти російських містах - в Москві, Санкт-Петербурзі, Новосибірську, Уфі, Єкатеринбурзі, Красноярську, Калінінграді, Казані, Кемерово та Ярославлі.

Міжнародна федерація волейболу забрала у країни-агресора право на проведення престижних змагань через війну росії проти України. А також заборонила цій країні брати участь у міжнародних змаганнях. Таким чином, через вилучення одного учасника, наступним у черзі та у рейтингу була України.

Справа в тому, що 20 вересня 2021 року ФІВБ оновила світовий рейтинг команд. Наша команда трималася на 22-му місці, але в останній момент опустилася на 23-тю сходинку. Її місце зайняв Китай, що і дозволило йому забрати останню ліцензію. Китайці випередили українців у рейтингу на 6 балів. Наразі українці були перші у черзі, а за ними – Бельгія.

Прес-служба ФВУ також повідомляє, що листі, який надійшов президенту організації Михайлу Мельнику говориться, що процедура жеребкування проводитися наново не буде і Україна посяде місце росії у групі А під першим сіяним номером!

А отже, суперниками підопічних Угіса Крастіньша по групі А стане Сербія, Туніс та Пуерто-Рико.

Чемпіонат світу-2022. Перший груповий етап

Група А: УКРАЇНА, Сербія, Туніс, Пуерто-Рико

Група B: Бразилія, Японія, Куба, Катар

Група С: Польща, США, Мексика, Болгарія

Група D: Франція, Словенія, Німеччина, Камерун

Група E: Італія, Канада, Туреччина, Китай

Група F: Аргентина, Іран, Нідерланди, Єгипет

До другого групового етапу гарантовано виходять дві перші команди з кожного квартету, а також чотири команди з третіх місць з найкращими показниками.

На чемпіонаті світу візьмуть участь 24 команди.